Radu Mazăre rămâne în puşcărie. ÎCCJ a respins contestaţia în anulare împotriva condamnării la 9 ani de închisoare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a respins contestația în anulare formulată de fostul primar al Constanţei Radu Mazăre împotriva deciziei de condamnare la 9 ani de închisoare în dosarul privind retrocedarea plajelor din Constanța. În schimb, instanța a admis contestaţiile în anulare formulate de alți condamnați în dosar. Este vorba despre Dima Alin Horaţiu, Andrei Aurel Jean, Nejloveanu Niculae, Giurgiucanu Georgică şi Săvulescu Emil Dragoş.

RomaniaTV.net
11 nov. 2019, 14:22
Radu Mazăre rămâne în puşcărie. ÎCCJ a respins contestaţia în anulare împotriva condamnării la 9 ani de închisoare

„Respinge, ca inadmisibile, contestaţiile în anulare formulate de contestatorii-condamnaţi Mazăre Radu Ştefan, Barbu Paraschiva, Puşcaşi Marius şi Puşcaşi Carmen împotriva deciziei penale nr.32/A din data de 7 februarie 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în dosarul nr. 6536/2/2008”, se arată în decizia magistraților Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie.

Fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în februarie, la 9 ani închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. În acelaşi dosar, Cristian Borcea, fost finanţator al clubului Dinamo, a fost condamnat la 5 ani închisoare cu executare.

Condamnările sunt cu mult mai mari faţă de cele date de instanţa de fond (Curtea de Apel Bucureşti) în iulie 2017, când Radu Mazăre primise 4 ani de închisoare cu suspendare, iar Cristian Borcea fusese achitat.

La momentul condamnări definitive Radu Mazăre se afla în Madagascar, dar ulterior a fost extrădat în regim de urgenţă.

Potrivit DNA, prejudiciul estimat în acest dosar se ridica la 114 milioane de euro.

Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.