Mazăre, NERVOS când e întrebat despre şpaga de la Elan Schwartzenberg: „Hai nu fi obraznică”

Radu Mazăre este acuzat că a încasat nu mai puţin de 2 milioane de euro şpagă pentru construcţia unui mall. Potrivit procurorilor DNA, mita ar fi fost dată pentru eliberarea autorizaţiei de construcţie în mijlocul unui parc. Anchetatorii au obţinut conturile din Israel ale lui Mazăre şi ale lui Elan Schwartzenberg, informează România TV.

RomaniaTV.net
18 mart. 2015, 12:18
Mazăre, NERVOS când e întrebat despre şpaga de la Elan Schwartzenberg: „Hai nu fi obraznică”

Procurorii DNA au reţinut, în referatul de arestare, că „în perioada 2006-2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat ( n.red. Strutinsky Sorin Gabriel), a solicitat și primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le dezvolte în Constanța”.

„Mita a fost primită sub forma unor contracte de publicitate încheiate cu o societate controlată de Mazăre Radu Ştefan, prin intermediul lui Strutinsky Sorin Gabriel. (…..) De remarcat că la data de 17 iulie 2007 este emisă autorizaţia de construire pentru mall, contractul de publicitate în valoare de un milion de euro găsit la percheziţia domiciliară este datat 5 august 2007, iar la data de 14 august 2007 este emisă autorizaţia de construire având ca obiect organizarea de şantier pentru acelaşi mall”, potrivit referatului DNA.

Conform sursei citate, toate aceste acte au fost emise de Primăria Constanţa „în termene foarte scurte, de câteva zile”.

Întrebat dacă a primit mită de la omul de afaceri Elan Schwarzenberg, primarul Constanţei a reacţionat foarte dur. „Nu mă mai anchetaţi şi voi”, le-a spus Mazăre jurnaliştilor.

„(… fără şpagă) Hai nu fi obraznică, te rog frumos. Procurorii spun şi judecătorii spun şi ei că nu există probe. Nu mă mai acuza. Eu ştu că mă acuzi la ordin, la dispoziţie. Lasă-mă în pace, hai gata! Întreabă-i pe fraţii Ghiţă că sunt sub control judiciar, eu sunt liber deocamdată. (… ) Ce, faci anchetă cu mine? Nu vreau să-ţi răspund. (…) Ce problemă ai tu să mă întrebi despre relaţia mea privată cu prietenul meu Elan Schwarzenberg. Că are patronul tău o problemă cu Elan Schwarzenberg, asta e o altă problemă. Elan este prietenul meu, un mom de mare calitate”, le-a răspuns Radu Mazăre jurnaliştilor care îl întrebau de şpăgi.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea DNA de arestare preventivă a lui Radu Mazăre, urmând ca acesta să fie cercetat în stare de libertate, într-un dosar în care este acuzat de trei infracțiuni de luare de mită, două de conflict de interese și abuz în serviciu. Aceeași decizie a fost luată și în cazul omului de afaceri Sorin Strutinsky, însă acesta este arestat preventiv într-un alt dosar. Decizia instanței nu este definitivă.