Radu Mazăre, vizitat în arest de fiul lui, Răducu, înainte de Paşte: E realist. I-am adus ouă, drob

Radu Mazăre, primarul suspendat al Constanţei, a fost vizitat în arestul Poliţiei Capitalei de fiul lui. Răducu Mazăre a spus, la intrarea în arestul central, că i-a adus tatălui său produse de Paşte, haine şi cărţi. 

RomaniaTV.net
08 apr. 2015, 07:47

Fiul lui Radu Mazăre a venit cu mai multe plase încărcate la arestul central al Poliţiei Capitalei. „I-am adus apă, haine, cărţi, fructe, câteva ouă roşi, drob, produse de Paşte”, le-a spus Răducu Mazăre jurnaliştilor.

Întrebat care este starea de spirit a primarului, Răducu Mazăre a spus că tatăl lui „se simte bine” şi că are speranţe să iasă din arest.  „Să vedem ce o fi. Suntem bărbaţi, acum n-avem ce să facem”, a completat Răducu Mazăre.

 

La plecare, Răducu Mazăre a spus că tatăl său se înţelege bine cu colegii de celulă. De asemenea, Mazăre a transmis că „înţelege că oamenii slabi fac denunţuri, că fac tot ce le cer procurorii”.

„Se înţelege bine cu Marian Vanghelie. Înţelege că oamenii slabi fac denunţuri, că fac tot ce le cer procurorii. În rest, stă. Fumează la geamn, cu mâna sus să nu-i afume pe colegi. A zis că o să iasă ca Statuia Libertăţii. (Fumatul n.red.) e un tabiet al lui. Au un televizor. M-a cam grăbit că îi era foame şi voia să mănânce. Nu apucase să mănânce.
Stău de vorbă, fac glume, mai citesc, ies afară, mănâncă. Timpul trece altfel. De când se trezesc şi până sunt gata, până folosesc toţi WC-ul durează trei ore. E mai complicat, până dau cu spray, cu apă, până deschid o ţeavă. Toaleta în cameră, vechea problemă. Sunt opt persoane în celulă. Ştiu de domnul Marian (Vanghelie n.red.), domnul Ciupercă ( preşedintele CJ Ialomiţa, Silvian Ciupercă n.red.)”, a declarat fiul lui Radu Mazăre, după vizita în arest.

 

Întrebat dacă primarul suspendat crede că va fi eliberat, Răducu Mazăre a răspuns: „Tata e realist”.

Răducu Mazăre a mărturisit că de mâncarea adusă s-a ocupat bunica, dar a ajutat şi el. „Eu aseară i-am tăiat nişte fructe, i l-am feliat că nu le poate tăia aici, i le-am adus în cutii”.

Radu Mazăre a fost arestat preventiv în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii. După emiterea mandatului de arestare, Mazăre a fost suspendat din funcţia de primar al Constanţei.

Săptămâna trecută, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost trimis în judecată de DNA Constanţa în dosarul în care este cercetat pentru vânzarea unor terenuri din Mamaia la preţuri subevaluate, procurorii stabilind că în acest caz bugetul Primăriei Constanţa a fost prejudiciat cu peste patru milioane de euro.