„E putinist!”. Deputatul Bulai îl ceartă pe Andrei Marga, după ce fostul ministru a declarat că Ucraina e un stat creat artificial

Deputatul Iulian Bulai, de la USR, a ieșit din nou la rampă. Politicianul care a devenit în repetate rânduri ținta glumelor pe internet a început să-l critice pe Andrei Marga. 

19 sept. 2022, 12:31
„E putinist!”. Deputatul Bulai îl ceartă pe Andrei Marga, după ce fostul ministru a declarat că Ucraina e un stat creat artificial

Declarațiile fostului ministru de la Educație și Externe au provocat un val de reacții în social media. Pe de o parte, intelectualul român a fost aplaudat, pe de altă parte a fost criticat, inclusiv de MAE, condus de Bogdan Aurescu.

Iulian Bulai a simțit la rândul său nevoia de a interveni în scandal. Politicianul l-a acuzat pe scriitorul român de „putinism”.

„Fostul ministru de externe PNL, Andrei Marga, este foarte bolnav sau este agent activ al Rusiei în România. Discursul lui iredentist și putinist este identic cu cel al lui Medvedev.

Este înfiorător faptul că un fost politician de top din PNL poate adopta un asemena discurs care servește doar teoriei lui Putin și crimelor lui. Solicit celor din PNL să ia distanță față de declarațiile lui Andrei Marga.

Solidaritate față de Ucraina și distanțare față de Putin – acesta ar trebui să fie mesajul tuturor oamenilor de bună credință din România!”, a declarat Iulian Bulai.

 

Ce a declarat Andrei Marga

 

În opinia lui Ion Cristoiu, Andrei Marga nu trebuie umilit, pentru că ceea ce gândește reflectă opinia unui segment major al societății românești.

„Andrei Marga a spus public ceea ce mulți români gândesc”, a declarat Ion Cristoiu.

Profesorul Andrei Marga a susținut poziția potrivit căreia Ucraina este un stat creat artificial.

„Suntem aici cu o situație absolut specială și o supun cu toată răspunderea, Ucraina este în frontiere nefirești.

Ea trebuie să cedeze teritorii Ungariei – Transcarpatia, Poloniei – Galiția, României – Bucovina și Rusiei – Donbasul și Crimeea. Sunt teritorii ale altor țări.

Ne cramponăm, asta este, va fi conflict.

Și închei aici cu aceasta, să fim foarte limpezi: cât timp nu se rezolvă printr-o discuție și cu America și cu Rusia, Germania, Ucraina și cu China și nu se va ajunge la un acord, nu va fi liniște în Europa. Nefiind liniște, democrația va suferi”, a declarat Marga, printre altele.

De asemenea, Marga a mai precizat că „România nu are ce să caute în acest război și are toate resursele ca să nu sufere în contextul crizei energetice”.