Radu Mirică ar fi trimis un mesaj cutremurător soţiei înainte de sinucidere

Medicul Radu Mirică, în vârstă de 34 de ani, este cel care a ales să își pună capăt zilelor, în urmă cu scurt timp, în București. Poliţia are mai multe piste, dar nu a făcut public motivul oficial al decesului.

29 sept. 2022, 20:58
Radu Mirică ar fi trimis un mesaj cutremurător soţiei înainte de sinucidere

Motivul tulburător pentru care s-a sinucis cunoscutul medic Radu Mirică. Cunoscutul chirurg bucureștean ar fi decis să-și pună capăt zilelor după ce ar fi avut unele probleme de natură sentimentală, scrie gandul.ro. Cu numai câteva secunde înainte să se arunce în gol, acesta i-ar fi trimis soției un mesaj sfâșietor, în care a încercat să-i explice de ce consideră că sinuciderea este cea mai bună soluție.

Radu Mirică avea 34 de ani și era unul dintre cei mai apreciați chirurgi ai Spitalului Clinic de Urgență ”Sfântul Ioan” din București. Căsătorit și cu doi copii mici, medicul părea să fie un bărbat împlinit.  Doctorul Radu Mirică era medic specialist Chirurgie Generala cu supraspecializare în Ginecologie Oncologică. Era Vicepreședinte al Societății Române de Chirurgie a Sânului și Oncologie.

Tragedie în Capitală. Un renumit chirurg a murit după ce s-a aruncat de la etaj

În 2016, Radu Mirică s-a căsătorit cu Alexandra, medic endocrinolog. Cei doi lucrau împreună la o clinică privată care avea sediul în incinta spitalului ”Sf Ioan”.

Endobesity SRL, firma care administrează clinica, a fost înființată în 2018, având-o ca unic asociat pe Alexandra Mirică, aceasta fiind și administratorul societății.

Firma are sediul social la o adresă din comuna ilfoveană Dobroești, iar în 2021 a avut o cifră de afaceri de 62.395 lei, un profit de 39.640 de lei și datorii de 368 de lei. Conform informațiilor de pe pagina oficială a clinicii, aceasta oferă soluții de slăbire și menținere a greutății cu ajutorul chirurgiei bariatrice.

Potrivit unor surse judiciare, citat de Gandul.ro lucrurile nu stăteau deloc așa. Radu Mirică ar fi avut necazuri în familie, după ce și-ar fi înșelat soția. Acest incident ar fi condus la unele tensiuni în viața de cuplu, motiv pentru care chirurgul ar fi intrat într-o depresie pe care, deși reușea s-o ascundă față de oamenii din jurul său, se adâncea pe zi ce trece. Din acest motiv, ideea sinuciderii începuse să-l sâcâie și i-ar fi mărturisit și soției sale că este încercat de gânduri negre.

Surse apropiate anchetei au afirmat că, joi dimineață, după o nouă ceartă cu soția lui, Radu Mirică ar fi mers la o sală de jocuri de noroc. Apoi, cu toate că locuiește împreună cu familia la o adresă din Sectorul 3, s-a dus cu mașina până în fața unui bloc de 12 etaje din Pantelimon, situat vizavi de Mega Mall. A luat apoi liftul și a fi urcat la etajul 12, unde, fără să ezite, s-a aruncat în gol chiar prin dreptul unei camere de supraveghere.

Mesaj emoţionant transmis de mama băiatului de 4 ani înecat în piscina casei înainte de tragedie: „Dormiți cu copiii voștri, îmbrățișați-i!”. Cei doi vor fi înmormântaţi sâmbătă la Găeşti

„În data de 29 septembrie a.c., în jurul orei 10:15, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 9 Poliție a fost sesizată, prin apel 112, despre faptul că un bărbat s-ar fi precipitat de la un etaj superior al unui bloc, situat în Sectorul 2”, a transmis, joi, Poliția Capitalei.

Radu Mirică era specialist în Chirurgie Generală, cu supraspecializare în Ginecologie Oncologică. Era vicepreședinte al Societății Române de Chirurgie a Sânului și Oncologie.

Radu Mirică a absolvit Facultatea de Medicină UMF Carol Davila în anul 2013 cu nota 9,45, cu o teză de licență coordonată de fostul ministru al sănătății, Mircea Beuran.

În timpul facultății, la doar 23 de ani, Mirică a primise o bursă de excelență din partea Fundației Dan Voiculescu, pentru studii științifice în domeniul dermatologiei.

În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei.