Radu Moldovan (PSD): Primarii să aleagă dacă vor să continue proiectul USL sau cu regimul Băsescu-PDL

Preşedintele PSD Bistriţa Năsăud, Radu Moldovan, consideră că primarii trebuie trebuie să aibă posibilitatea să aleagă dacă vor să continue proiectul USL sau să meargă în direcţia oferită de conducerea PNL care, în opinia sa, 'merge pe colaborarea şi în final spre fuziunea cu regimul Băsescu-PDL'.

RomaniaTV.net
24 aug. 2014, 13:47
Radu Moldovan (PSD): Primarii să aleagă dacă vor să continue proiectul USL sau cu regimul Băsescu-PDL

Referindu-se la poziţia PNL în legătură cu OUG privind apartenenţa politică a aleşilor locali, Moldovan apreciază, într-un comunicat de presă transmis, duminică, AGERPRES, că orice decizie prin care se respectă votul oamenilor este corectă.

‘Trădarea PNL a perturbat votul din 2012. Faptul că în acest moment ne confruntăm cu blocaje majore la nivelul administraţiilor locale din toată ţara, cauzate de haosul creat de PNL, este o consecinţă directă a trădării de către liberali a votului primit la alegerile din 2012. PNL a ales să facă majorităţi cu PDL, PNL a ales să rupă USL. Or, din punctul nostru de vedere orice decizie prin care se respectă votul oamenilor este corectă, nu poate fi atacată cu argumente reale’, spune Radu Moldovan.

Social-democratul caracterizează acuzaţiile PNL ca fiind ‘absurde” şi spune că edilii trebuie lăsaţi să decidă dacă vor să continue proiectul USL, pentru care au primit votul de încredere în 2012, sau să adopte direcţia impusă de conducerea PNL, mergând pe colaborarea şi în final spre fuziunea cu regimul Băsescu-PDL.

‘Acuzaţiile PNL sunt cu atât mai absurde cu cât, prin alianţa cu PDL, liberalii lovesc în mod direct şi în egală măsură în aleşii locali care doresc să continue proiectul pentru care au fost aleşi de către cetăţeni, să continue programul USL. Acei aleşi locali sunt obligaţi astăzi să plătească cu funcţia dacă vor să îşi respecte cuvântul dat oamenilor în 2012. Poate cel mai grav aspect ţine de încălcarea gravă, fără niciun resentiment, a mandatului primit de USL ca proiect politic în 2012. Românii au votat în 2012 cu PNL pentru a se asigura că PDL să nu mai aibă putere la nivel local. PNL a luat voturi luptând împotriva PDL, iar acum merg lângă PDL, dându-le puterea exact acelor oameni cărora românii le-au luat-o prin vot”, spune liderul PSD Bistriţa Năsăud.