Radu Pietreanu, dezvăluiri despre succesul artistic: „Adrian Păunescu chiar mi-a schimbat viața, fără glumă”

Radu Pietreanu e unul dintre cei mai îndrăgiți actori și comedianți. E unul dintre oamenii care reușesc cu mare ușurință să le aducă zâmbetul pe buze celor din jur, însă sunt multe lucruri pe care publicul larg nu le cunoaște despre el.

12 mai 2023, 17:53
Radu Pietreanu, dezvăluiri despre succesul artistic: „Adrian Păunescu chiar mi-a schimbat viața, fără glumă”

Spre exemplu, nu mulți știu că Radu Pietreanu scrie și poezii. Actorul din „Vacanța Mare” a dezvăluit de unde a apărut pasiunea lui pentru poezie.

„Când se naște un copil vin ursitoarele. Fata noastră a luat bani, o să fie miliardară, poate o să fie damă de consumație. Băiatul nostru a luat cheile, o să aibă vile, sau poate o să fie paznic la pușcărie. Eu am luat stiloul. Ai mei au fost bucuroși, gândind că o să fiu scriitor. Și nici acum nu se știe unde e stiloul ăla. Dar dacă tot am pus mâna pe el, am zis să-l folosesc”, a spus Radu Pietreanu, invitat în podcast-ul lui Horia Brenciu.

Radu Pietreanu, despre întâlnirea cu Adrian Păunescu care i-a schimbat viața

Radu Pietreanu, căruia îi place să spună că e fiul lui Adrian Păunescu, a dezvăluit cum a decurs întâlnirea cu regretatul poet.

Citește și Detaliul necunoscut despre Adrian Păunescu. Andrei Păunescu: „În lumea literară organizată se bea şi se bârfea prea mult. Tata a vrut să fie un lup singuratic”

„Aveam 13 ani când l-am întâlnit. Și m-am dus la el, la Padeș, în Gorj, sărbătoare mare, cenaclul Flacăra pe piramida lui Tudor Vladimirescu. Și m-am dus și eu cu un caiețel de versuri. „Nu mi le da mie, buzunarul le pierde, capul le ține minte. Și eu am scris mii de poezii, nu le știe nici dracu. De unde ești?”, mi-a spus. De la Cărbunești, am răspuns. „Du-te la Cărbunești și spune-le să-ți facă spectacol și le citești pe scenă, că așa o să te țină minte”, a continuat Păunescu. M-am dus acasă și am spus să facem spectacol că a zis Păunescu. Cine mai urcă pe scenă? Eu, ajunge. S-a adunat lumea, am urcat pe scenă, am citit tot caietul și am plecat. Și ăsta a fost spectacolul, dar ideea a fost foarte bună”, a povestit Radu Pietreanu.

S-a mai întâlnit cu Adrian Păunescu și după câțiva ani și i-a mărturisit că prima întâlnire cu el i-a schimbat toată existența.

Citește și Cât câștigă Radu Pietreanu, actorul care a jucat rolul lui Costel în Vacanța Mare, pentru un show de umor

„Păunescu chiar mi-a schimbat viața, fără glumă. Am ajuns în cenaclul Flacăra în 1985, cu câteva luni înainte să se închidă. Cântam și folk, spuneam și glume și el mi-a spus să las folk-ul că are destui, mai buni ca mine, dar la glume n-a văzut altul mai bun. Și mi-a spus să mă țin de ele să înveselim poporul. Eu cu glumele mele, el cu muzică și poezie. Și l-am ascultat. Mi-am făcut grup, mă băteam cu Divertis-ul, noi eram doi, ei erau 12, ne băteam la festivaluri. Grupul se numea Râsul lumii și eram eu și un tip Ioan Buda Țețu. Și așa am ajuns noi doi legende în Petroșani”, și-a amintit actorul.