Radu a murit imediat după ce a ieşit la pensie: „Vă scriu încremenit de tristeţe şi plin de revoltă”

A decedat la scurt după ce a ieșit la pensie! Bărbatul a lucrat aproape 40 de ani ca electrician la Termocentrala Rovinari.

13 mart. 2023, 09:21
Radu a murit imediat după ce a ieşit la pensie: „Vă scriu încremenit de tristeţe şi plin de revoltă”

Radu Şerbănoiu a  decedat la scurt după ce a ieșit la pensie! Este cazul unui fost angajat al Complexului Energetic Oltenia ca mulţi alţii. Bărbatul a lucrat aproape 40 de ani ca electrician la Termocentrala Rovinari. Vestea tristă a fost dată de sindicalistul Manu Tomescu.

„Vă scriu încremenit de tristețe și plin de revoltă, despre încă un deces al unui coleg de-al nostru, sau mai exact un fost coleg care se pensionase anul trecut în luna august!

Electrician al Complexului Energetic Oltenia, electrocutat în timpul serviciului. Bărbatul a suferit arsuri grave şi a fost transportat de urgenţă la Bucureşti
Este vorba despre Radu Şerbănoiu, în vârstă de 55 de ani, energetician din Termocentrala Rovinari, la Atelierul Benzi Centrale, care după 37 de ani de muncă nu a mai apucat decât câteva luni să se odihnească și să se bucure de pensie!

Sunt revoltat pentru că în situația aceasta dramatică se află mii de salariați ai C.E.Oltenia, iar guvernanții refuză să aplice legea care le recunoaște condițiile de muncă, invocând impactul bugetar!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari.

Maşina răsturnată la CE Oltenia, raport devastator: nu avea frâne şi a sărit din viteză la urcarea dealului

Un electrician de la Complexul Energetic Oltenia, electrocutat în condiții suspecte 

Un electrician de la Complexul Energetic Oltenia s-a electrocutat, în condiţii care vor fi stabilite ulterior. Bărbatul a ajuns cu arsuri grave la spital, iar medicii au decis să-l transfere la Bucureşti. Potrivit presei locale, accidentul s-a produs la Cariera Tismana, iar muncitorul are aproximativ 40 de ani. El s-a electrocutat în timp ce efectua o revizie.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Gorj au precizat că pacientul a ajuns în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe, cu arsuri, iar medicii au decis să-l transfere la Bucureşti. ”Bărbatul a fost adus la UPU, a primit îngrijiri medicale aici, dar medicii au decis să îl transfere la o unitate medicală din Bucureşti. A fost transferat cu ambulanţa tip C cu medic la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti”, au precizat oficialii spitalului.

Un angajat de la Cariera Tismana s-a electrocutat, când a încercat să facă o decuplare a stației de transformare. ”CFL-istul era lângă el, un om cu vechime. Nu știu ce s-a întâmplat, dar nu trebuia să-l lase pe acest tânăr, care abia a fost angajat, să facă decuplarea.

Băiatul s-a electrocutat, a fost ars foarte rău, pe mâini, pe față, pe piept și ajuns la spitalul din Târgu Jiu de unde urmează să fie luat cu elicopterul SMURD la un spital din alt județ”, a spus unul dintre mineri, potrivit Gorjeanul.ro.

Cazul a ajuns în atenția Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.  „In data de 09.03.2023, la Societatea Complexul Energetic Oltenia S A, la Unitatea Miniera de Cariera Rovinari, Sector Tismana, în jurul orelor 09:40 ,in timpul efectuarii unei interventii la un tablou electric de 6kv , aferent unui echipament de munca CBS din circuitul tehnologic la excavatorului 1400-02, s a produs arc electric.

Arcul electric produs l-a ars pe electricianul prezent la fața locului pe ambele brate, pe fata și pe piept. Acesta este angajat CEO din iulie 2022. Victima fost transportă la Spitalul de Urgență Tg-Jiu, ulterior a fost transportata la un spital din Bucuresti.