Radu Stroe: Plecarea mea trebuie să reprezinte un fapt de normalitate într-o ţară democratică

Radu Stroe, fostul ministrul de Interne, a declarat că şi-a dat demisia în semn de onoare pentru apărarea demnităţii pompierilor IGSU, care în ultimele trei zile au primit acuzaţii nedrepte, deşi ei sunt eroii care salvează vieţi, iar plecarea sa trebuie să reprezinte un fapt de normalitate într-o ţară democratică.

23 ian. 2014, 13:09
Radu Stroe: Plecarea mea trebuie să reprezinte un fapt de normalitate într-o ţară democratică

„Am decis să-mi depun demisia în semn de onoare pentru apărarea demnităţii pompierilor IGSU, care în ultimele trei zile au primit acuzaţii nedrepte, deşi ei sunt eroii care salvează vieţi. Aceşti salvatori de meserie nu trebuie să pătimească din cauza decidenţilor politici”,  a explicat Stroe.

Fostul ministru a precizat că demisia sa este un act de normalitate.

„Îmi prezint scuze tuturor celor care prin unele declaraţii nefericite dar nu rău intenţionate le-am creat impresia de om relaxat sau indiferent sau care ţine de scaunul de ministru. Plecarea mea trebuie să reprezinte un fapt de normalitate într-o ţară democratică”, a mai spus Radu Stroe.

Radu Stroe, ministrul de Interne, şi-a dat demisia joi, potrivit România TV. Gabriel Oprea va ocupa, interimar, funcţia de ministrul al Adminsitraţiei şi Internelor, George Scutaru fiind deocamdată singurul nume.

Demisia ministrului de Interne, Radu Stroe, vine în urma tragediei aviatice produse în Munţii Apuseni, soldată cu doi morţi.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, că afirmaţiile lui Radu Stroe despre accidentul aviatic sunt „un exemplu de comunicare catastrofală”, menţionând că va propune conducerii PNL „măsuri politice radicale”, el menţionând şi că Ramona Mănescu nu a comunicat deloc în această perioadă.

VEZI ŞI Au căzut primele capete după TRAGEDIA din Apuseni. Victor Ponta a anunţat DEMITERI

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.


loading...