Radu Stroe, propus pentru excluderea din PNL

Fostul ministru de Interne, Radu Stroe, riscă să fie exclus din PNL, pentru declaraţii contrare poziţiei oficiale a partidului, informează România TV. Deputaţii PNL l-au mandatat, luni, pe liderul de grup, George Scutaru, să propună Biroului Politic Naţional al liberalilor care se va reuni marţi în şedinţă sancţionarea vicepreşedintelui PNL Radu Stroe. 

RomaniaTV.net
07 apr. 2014, 13:16
Radu Stroe, propus pentru excluderea din PNL

„Mâine (marţi n.red.) voi face ca şi lider de grup în cadrul Biroului Politic propunerea unei sancţionări a dl Stroe. Mandatul meu este să prezint dorinţa grupului de a discuta acest caz cu două propuneri, fie excluderea, fie suspendarea pe şase luni”, a spus Scutaru, citat de Agerpres.

Scutaru a arătat că decizia, care a fost luată cu două voturi împotrivă şi şase abţineri, vine ca urmare a ultimelor declaraţii ale lui Radu Stroe.

„Faptul că în timp ce tot partidul este angrenat, de la ultimul membru până la preşedintele partidului, până la utimul parlamentar, într-o bătălie pe viaţă şi pe moarte, cea mai importantă bătălie a partidului, un vicepreşedinte al partidului, un fost demnitar şi nu orice demnitar, Radu Stroe, a primit ultima demnitate, cea de ministru de Interne, practic prin atitudinea sa aruncă în aer şi îşi bate joc de munca tuturor acestor oameni. Oamenii au fost foarte revoltaţi, colegii au venit din teritoriu, au fost întrebaţi şi tocmai de aceea a fost această discuţie”, a declarat Scutaru.

El a amintit că la moţiunea simplă a PNL pe sănătate Radu Stroe a votat împotrivă.

„Nu mi se pare normal ca atitudine politică ca un parlamentar să voteze împotriva moţiunii depuse de propriul partid”, a declarat Scutaru.

Liderul deputaţilor PNL a arătat că îl va informa în legătură cu această decizie şi pe preşedintele PNL, Crin Antonescu.

George Scutaru a mai precizat că în ceea ce priveşte alegerile europarlamentare ‘semnalul ar fi mult mai prost dacă membri precum Radu Stroe ar continua să torpileze acest proiect al PNL şi această luptă’.

„Practic, domnul Stroe şi pe de altă parte dl Ponta, suntem precum în acel banc cu pionierul. PNL nu doreşte să treacă strada, dar dânşii cu forţa doresc să-l treacă şi acum în ciuda a ceea ce se întâmplă în jurul României cred că mai uşor s-ar reface URSS decât s-ar reface USL. Şi lucrul acesta ar trebui să-l înţeleagă şi Victor Ponta şi Ilie Sârbu şi cei din jurul lui şi cei câţiva colegi care mai speră că pot redeveni miniştri în Guvernul Ponta. PNL se va întoarce la guvernare cu fruntea sus cu un cabinet condus de Klaus Iohannis şi după ce Crin Antonescu va câştiga Preşedinţia”, a adăugat George Scutaru.