RADU STROE, vicepreşedinte PNL: „Mă alătur demersului lui CĂLIN POPESCU TĂRICEANU”

Radu Stroe afirmă că este solidar cu demersul fostului premier Călin Popescu-Tăriceanu în ceea ce priveşte Uniunea Social Liberală.

26 feb. 2014, 14:46
RADU STROE, vicepreşedinte PNL: „Mă alătur demersului lui CĂLIN POPESCU TĂRICEANU”

„Eu mă solidarizez cu demersul dl Tăriceanu. Convingerea mea este că trebuia făcut acest lucru pentru că toţi aleşii locali ai PNL, tot activul de partid, până în ultima comună, trebuie să ştie direcţia în care mergem. Este un lucru care deranjează conducerea partidului, dar în acelaşi timp noi avem obligaţia să spunem aleşilor noştri locali, să spunem activului nostru de partid că este o eroare care s-a produs şi oamenii trebuie să ştie acest lucru. Dacă vor accepta sau nu vor accepta deciziile luate, este o problemă a noastră, a tuturor. Dacă însă vor înţelege haosul în care ne ducem şi ca partid, dar nu ascund faptul că şi instabilitatea guvernamentală poate surveni în perioada imediat următoare. Noi suntem responsabili pentru toate lucrurile acestea şi din această privinţă am găsit de cuviinţă să mergem mai departe, să încercăm să facem să meargă USL’, a spus Stroe, la România TV.

El a arătat că a avut o intervenţie în şedinţa Delegaţiei Permanente de marţi seară, afirmând că decizia privind renunţarea la guvernare este una greşită şi că ar trebui rediscutată.

‘Eu nu ştiu dacă aceşti aleşi locali au toate informaţiile necesare pentru decizia politică luată. Eu cred că este o decizie greşită. Evident că ce a hotărât Delegaţia Permanentă rămâne valabil. Datoria noastră este să facem partidul să înţeleagă că drumul nostru este greşit, dar şi dl preşedintele Antonescu şi conducerea partidului trebuie să reanalizeze, să rediscute în partid pentru că întotdeauna este o cale de negociere. Nu se poate să nu se poată negocia în interesul electoratului, în interesul realizării programului de guvernare al USL. El este şi va fi în continuare la cei care vor pune Guvernul acelaşi program de guvernare şi noi ne-am adus un aport deosebit la acest lucru şi la realizări şi la nerealizări’, a spus liberalul.

Stroe a spus că este ‘o obligaţie morală’ a sa să facă aceste afirmaţii, arătând că nu mai are nicio ambiţie, doar ca PNL să nu se întoarcă în vremuri grele de acum 10-15 ani la 7-8%’. ‘Nu se poate lucrul acesta printr-o simplă mişcare de baghetă’, a afirmat el. Liberalul a precizat că, în ciuda unei ‘veselii afişate’ marţi în Delegaţia Permanentă, ‘oamenii nu sunt fericiţi’.

‘Ei ştiu ce îi aşteaptă. Îi aşteaptă o campanie dificilă pentru europarlamentare. Scorul nefericit la aceste alegeri aruncă partidul într-o direcţie pe care nimeni nu o poate prevedea acum, dar nu foarte bună. Nu mai discut despre finalizarea proiectului USL cu candidatura la Preşedinţia României a dl Antonescu, care după părerea mea este trecută, dacă se merge pe acest drum’, a arătat Stroe.

El a spus că nu ştie ce şansă să-i dea proiectului lui Tăriceanu, arătând că aceasta aparţine PNL. Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu s-a întâlnit miercuri cu premierul Victor Ponta.

‘Cred că trebuie în acest moment să facem un efort cu toţii să încercăm să punem mai presus de interesele politice şi personale interesele unei ţări şi ale unor oameni, pentru că aceşti oameni în mod clar au nevoie de ceva mai bun şi merită ceva mai bun. Dragă Crin, dacă tu nu-ţi vei asuma această responsabilitate, atunci o voi face eu, îi voi cere primului-ministru Victor Ponta să-şi ţină toate angajamentele luate în cadrul USL faţă de PNL, respectiv menţinerea tuturor poziţiilor în structurile centrale şi locale, listele comune la Parlamentul European, cât şi un lucru foarte important – susţinerea unui candidat liberal la Preşedinţia României’, a spus Călin Popescu-Tăriceanu, într-o conferinţă, la sediul Institutului pentru Studii Liberale. La sediul ISL a fost prezent şi Cristian David, care miercuri a demisionat din PNL.