Cătălin Rădulescu, după votul pentru Guvernul Orban: Au câştigat cu nişte trădări din PSD şi marea trădare din Pro România

Cătălin Rădulescu, deputat PSD,  a declarat, imediat după votul de învestitură al Guvernului Ludovic Orban, că PNL a câștigat cu "niște trădări din PSD și marea trădare din Pro România".

04 nov. 2019, 15:30
Cătălin Rădulescu, după votul pentru Guvernul Orban: Au câştigat cu nişte trădări din PSD şi marea trădare din Pro România

„Le dorim succes celor de la liberali, să îndeplinească tot ce și-au propus. Da, noi suntem mulțumiți de activitatea Guvernului Dăncilă și sper ca oamenii în viitor să-și dea seama, după ce vor vedea ce guvern vor avea de-a face, și să evalueze fiecare și, în funcție de cum vor considera, să voteze. Eu cred că foarte multă lume va vota Viorica Dăncilă. Azi au câștigat cu niște trădări din PSD și marea trădare din Pro România. Cred că fără voturile de la Pro România, că au fost opt, avea 232, deci n-aveau cum să câștige. Întrebați-l pe Victor Ponta dacă se așteptau opt de la dânsul să trădeze”, a declarat Cătălin Rădulescu.

Deputatul PSD a ţinut să sublinieze faptul că au fost 8 voturi de la Pro România.

„Eu sunt convins că românii își vor da seama că au făcut o greșeală atunci când au votat în 26 mai pe o chestiune de ură împotriva PSD și a lui Liviu Dragnea. Probabil că în lunile astea, cu tăieri, cu ceea ce nu vor da absolut nimic”, a mai spus deputatul Rădulescu.

Cătălin Rădulescu a susţinut că parlamentarii PSD nu își vor lua salariul pe ziua de astăzi.

„Poziția noastră a fost aceeași, știți foarte bine că de foarte multe ori liberalii au ieșit din sală. Noi astăzi nu puteam să votăm un guvern care nu era al nostru. Surpriza noastră mare a fost Victor Ponta. (…) Conform regulamentului, orice parlamentar poate sau nu să vină și probabil că ziua de astăzi nu vor lua salariul. Nu asta a fost problema, că vin să-și ia salariul sau nu. Problema a fost că PSD nu putea să participe la un vot al celorlalte partide din opoziție. E o cutumă democratică”, a completat deputatul.

Rădulescu a precizat că parlamentarii de la PSD care au votat Guvernul Orban vor fi excluși din partid.

„Au fost două doamne, parcă. Nu-i vota nici dracu’, ca să fie foarte clar. Să mă exprim și butaforic (sic!), și metaforic. Faptul că au fost votați pe listele PSD nu li se datorează lor, ci partidului. Faptul că au plecat la alte partide, asta-i viața”, a mai spus deputatul PSD.

Guvernul Ludovic Orban a trecut cu unanimitate de voturi luni în Parlament. Opoziţia a reuşit să asigure cvorumul de şedinţă şi să depăşească majoritatea minim necesară pentru Guvernul PNL. Echipa şi programul lui Ludovic Orban au fost votate de 240 de parlamentari, adică toţi cei prezenţi la şedinţă, inclusiv câţiva din tabăra PSD şi Pro România. Nu s-a înregistrat niciun vot împotrivă, nicio abţinere.

Guvernul Orban a trecut cu unanimitate: 240 de voturi pentru din 240 prezenţi


loading...