Radulian: Cutremurul de marţi este legat de cel de pe 6 octombrie. Este un şoc dublu

Mircea Radulian, directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, a declarat că, cel mai probabil, cutremurul de 4,7 care a avut loc marţi seară este legat de cel de pe 6 octombrie, care a avut o magnitudine de 5,5. "Este un fel de şoc dublu", a precizat expertul la România TV, subliniind că "este bine".

15 oct. 2013, 20:15
Radulian: Cutremurul de marţi este legat de cel de pe 6 octombrie. Este un şoc dublu

Este legat de cel care a avut loc pe 6 octombrie. S-au produs în aceeaşi zonă, este un fel de şoc dublu. Avem de-a face cu un aşa numit şoc dublu. Cutremurul de 4,9 este destul de mare, nu poate fi considerat replică a celui de 5,5 de pe 6 octombrie. Au mai fost cazuri când în Vrancea apar la intervale scurte, de câteva zile, cutremure asemănătoare ca magnitudine, în jur de 5. Este bine, este o caracteristică a zonei Vrancea. În 1990, au fost două cutremure în interval de 12 ore, unul de 6,9, unul de 6,4. În cazul ăsta nu putem vorbi de replică”, a declarat Mircea Radulian la România TV.

„Eu zic că este bine. Am mai spus de multe ori: în ultimii ani, dacă luăm 2012, 2013, activitatea în Vrancea a fost destul de slabă. Nu au fost cutremure suficiente de multe, mai mari. Au fost cutremure mici, cum sunt de obicei. Dar cutremure peste 4 nu au fost prea multe. Anul ăsta au fost vreo 7 cutremure”, a mai spus expertul, precizând că, într-un fel, era de aşteptat.

Un cutremur cu magnitudinea de 4,7 pe scara Richter a avut loc marţi seară, la ora 22:33, în zona Vrancea.