Raduly Robert-Kalman a demisionat din funcţia de primar al municipiului Miercurea Ciuc

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert-Kalman, și-a dat demisia din funcție, după ce a fost trimis în judecată de DNA, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu.

RomaniaTV.net
17 iun. 2015, 18:59
Raduly Robert-Kalman a demisionat din funcţia de primar al municipiului Miercurea Ciuc

Informația a fost confirmată de avocatul lui Raduly Robert-Kalman, Milu Timoce, care a declarat că primarul era hotărât să renunțe la această demnitate și a spus că este un gest de onoare și de moralitate.

„În cursul zilei de astăzi, ca urmare a dispunerii trimiterii în judecată de către DNA, domnul primar și-a dat demisia și a renunțat la funcția de primar al municipiului Miercurea Ciuc. Dânsul a spus că este un gest de onoare și de moralitate, până la urmă, în contextul în care procurorii DNA l-au trimis în judecată și dânsul a spus că nu se va mai putea prezenta în fața comunității în acest context și să reprezinte comunitatea din municipiu”, a declarat avocatul Milu Timoce, potrivit Agerpres.

Primarul și viceprimarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, respectiv Szoke Domokos, au fost suspendați din funcție în data de 14 mai, prin ordine ale prefectului Harghitei, Andrei Jean Adrian, potrivit legii, după ce față de cei doi s-a dispus măsura arestului la domiciliu, în dosarul în care sunt acuzați de abuz în serviciu.