Raed Afarat pune tunurile pe Guvernul Orban: Pune în pericol siguranţa naţională

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, continuă războiul declaraţiilor cu guvernul Orban pe tema să critice măsurii de a permite liberalizarea serviciilor de sănătate, susţinând că sectorul de urgență este un sector care face parte din domeniul siguranței naționale.

RomaniaTV.net
06 feb. 2020, 19:22
Raed Afarat pune tunurile pe Guvernul Orban: Pune în pericol siguranţa naţională

Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a oferit joi seară un interviu pentru Antena3, în care a criticat, din nou, foarte dur, măsurile guvernului demis în domeniul sănătăţii, susţinând că afectarea serviciilor de urgenţă se încadrează în periclitarea siguranţei naţionale.

„Nu poți să lași acest sector să fie slăbit, să fie pe placul unor comercianți. Sectorul de urgență este un sector atât de important încât dezechilibrarea lui pentru a statisface unele solicitări ale sectorului comercial, nu se justifică din punct de vedere al interesului pacientului și al cetățeanului. Dacă vrei să aduci sectorul privat, care e scopul? Vrei să crești serviciile să fie mai multe? Nu ai cum. Pentru că indiferent de cât le crești nu ai suficient personal să-l dai sectorului privat. Cu alte cuvinte, deschiderea finanţării publice din bugetul de stat este asemănătoare unui borcan de miere deschis lângă un urs, acesta nu va rezistă până nu-l consumă integral.”, a declarat Raed Arafat într-un interviu pentru Antena 3.