Raed Arafat ameninţă cu DEMISIA. „Mă gândesc să vorbesc din afară. Până mâine mă voi gândi”

Subsecretarul de stat Raed Arafat a afirmat că marţi va lua o decizie privind eventuala sa demisie din Ministerul Sănătăţii ca urmare a nemulţumirilor sale privind proiectul Legii sănătăţii. În schimb, preşedintele Traian Băsescu a afirmat că ar fi "regretabilă" demisia lui Arafat.

RomaniaTV.net
09 ian. 2012, 19:29
Raed Arafat ameninţă cu DEMISIA. „Mă gândesc să vorbesc din afară. Până mâine mă voi gândi”

„Eu cred că trebuie să mă gândesc foarte serios să vorbesc din afară. Eu din interior sunt limitat să discut cu domnul ministru. Până mâine mă voi gândi dacă îmi dau demisia. Lumea nu mă crede. Nu ştiu de ce lumea crede că mă apăr pe mâine. Mâine voi găsi un alt loc, mai bine plătit”, a declarat Raed Arafat la Realitatea TV, în cadrul emisiunii în care a avut un schimb de replici cu preşedintele Băsescu pe marginea Legii sănătăţii.

Arafat crede că ar fi onest să critice proiectul de lege fără a avea vreo obligaţie faţă de Executiv. „Personalizăm totul în jurul unui om şi nu ne uităm la ce se întâmplă în sistemul de urgenţă, tocmai ca să-l mulţumim pe Vlădescu. Asta e ultima bătălie pentru dezvoltarea unui sistem de urgenţă. Mă retrag şi vorbesc din afară ca orice cetăţean român, fără să am obligaţii în Guvern. Aşa este normal şi onest din partea mea”, a spus Arafat.

Deşi preşedintele Băsescu nu este de acord cu criticile formulate de Arafat, nici nu doreşte ca acesta să plece de la minister. „Aştept ca domnul Arafat să-şi înţeleagă rostul de secretar de stat. Ar fi regretabil să-şi prezinte demisia”, a afirmat preşedintele Traian Băsescu, în cadrul aceleiaşi emisiuni.