Raed Arafat, anunţ alarmant pentru toţi românii. Ce ne aşteaptă din toamnă

Cazurile de gripă au dispărut aproape complet după apariţia coronavirusului. Şeful DSU anticipează că în toamnă vom avea gripă şi cazuri mai multe de Covid 19.

18 iun. 2021, 21:47
Raed Arafat, anunţ alarmant pentru toţi românii. Ce ne aşteaptă din toamnă

Raed Arafat a declarat vineri la Digi24 că „stăm bine” din punct de vedere al scăderii infecțiilor cu noul coronavirus, dar că la toamnă va reapărea gripa sezonieră pentru că nu se va mai purta masca de protecție.

„Vom avea o toamna linistita?”, a fost întrebat Raed Arafat. „Eu asa sper. Ca sa fim siguri ca va fi linistita trebuie sa continuam sa ne protejam si ne protejam prin vaccin. Pe urma vine si gripa sezoniera, pentru ca nu prea am avut in aceasta perioada din cauza ca majoritatea persoanelor au purtat masca, dar acum va reveni fara niciun fel de discutie si are si ea pericolele ei. Speranta noastra e sa ramanem ca acum. Chiar stam bine”, a declarat șeful DSU.

Raed Arafat o face praf pe Dana Budeanu: „Să lăsăm sfaturile divelor. Apare și comentează toată ziua”
Raed Arafat reclamă agresivitatea anti-vacciniștilor

Raed Arafat a spus că persoanele care militează în spațiul public împotriva vaccinării și propagă teorii ale conspirației folosesc „cuvinte dure, tari”, „critică persoane, le zeflemește, le înjură” și prin această atitudine îi poate convinge pe „oamenii simpli”, ”oamenii fără prea multă educație” să îi creadă pe ei și nu pe specialiști.

„Omul simplu spune ‘Uite ce tare e, cum le vorbeste’, si omul asta nu se mai duce la vaccinare”, a zis șeful DSU.

„M-ati intrebat de ce lumea nu se vaccineaza. Asta e unul din motive. Este un cumul de factori. Unii comenteaza, ies in permanenta in spatiul public de pe pozitia de experti si habar nu au despre ce vorbesc”, a adăugat acesta.

Arafat a cerut românilor să asculte mai multe păreri despre vaccin și le-a pus o întrebare despre țările care și-au vaccinat majoritatea locuitorilor:  „Credeți că Israelul vrea sa-si ucida toata populatia, sau Marea Britanie?”.

Șeful DSU a indicat că românii își fac rău nu dacă se vaccinează, ci dacă ascultă abordări care încearcă să sperie populația că vaccinul este periculos.

Alexandru Rafila: Premierul este un om norocos; fără să atingă ţintele asumate pe vaccinare, a constatat că pandemia nu mai evoluează
Aproape jumătate dintre români (47%) cred că pandemia COVID-19 va mai dura cel puţin 2-3 ani, în timp ce 30% consideră că se va încheia în acest an, relevă un sondaj de opinie la nivel naţional realizat de Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (ICCV) al Academiei Române şi Elicom, potrivit căruia aproximativ 15% dintre români afirmă că au fost infectaţi cu noul coronavirus, iar peste 60% cunosc cel puţin o persoană care a fost infectată. Există şi un segment de populaţie, de cel puţin 800.000-900.000 de persoane, care afirmă deschis că nu există noul coronavirus, indică sondajul.

Cei mai mulţi oameni (42%) spun că infecţia provocată de noul coronavirus este mai gravă decât gripa şi aproape la fel de mulţi (40%) cred că gravitatea infecţiei diferă de la om la om

Evaluările populaţiei în privinţa gravităţii infecţiei cauzate de către noul coronavirus au avut la bază comparaţia cu gripa. Rezultatele cercetării realizate de ICCV şi Elicom denotă existenţa a două curente majore de opinie. Cei mai mulţi dintre români (42%) cred că infecţia provocată de noul coronavirus este mai gravă decât gripa.