Raed Arafat, anunţ despre campania de vaccinare anti-COVID. „România va primi doze de vaccin anti-COVID şi de la alte companii, pe lângă Pfizer”

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că România va primi doze de vaccin împotriva noului coronavirus şi de la alte companii, pe lângă Pfizer. Şeful DSU consideră că vaccinarea este un semn bun pentru că este începutul în care vedem lumina de la capătul tunelului, dar mai e mult până acolo".

02 ian. 2021, 10:04
Raed Arafat, anunţ despre campania de vaccinare anti-COVID. „România va primi doze de vaccin anti-COVID şi de la alte companii, pe lângă Pfizer”

Medicul Raed Arafat a făcut noi precizări despre campania de vaccinare anti-COVID. Şeful DSU a explicat că România va primi vaccinuri anti-COVID de la mai mulţi producători.

„Semn bun este că au fost vaccinaţi colegi din prima linie, care au dorit să facă acest lucru. Un semn bun este începutul în care vedem lumina de la capătul tunelului, dar mai e mult până acolo. Trebuie să respectăm regulile până vom ajunge să avem un segment important vaccinat, a declarat dr. Raed Arafat, vineri seara, la Realitatea Plus.

Citeşte şi: Bilanț vaccinare COVID 1 ianuarie. Peste 1.000 de cadre medicale s-au vaccinat în ultima zi din an

Raed Arafat, anunţ despre campania de vaccinare anti-COVID. „Urmează să vină şi alte cantităţi din partea altor companii”

Secretarul de stat în Ministerul de Interne a explicat că România va primi vaccinuri anti-COVID produse şi de alte companii, în afară de Pfizer.

„Cu siguranță vor ajunge şi alte vaccinuri. Pe lângă cel de la Pfizer, sunt și altele care se autorizează şi Comisia Europeană are contracte cu aceste firme pe anumite cantităţi. Urmează să vină şi alte cantităţi din partea altor companii”, a afirmat Raed Arafat, conform sursei citate.

Citeşte şi: Încă un vaccin anti-COVID-19 ar putea ieşi pe piaţă la începul de 2021. AstraZeneca anunţă că vaccinul său este eficient 100% împotriva formelor grave

AstraZeneca anunţă că vaccinul său este eficient 100% împotriva formelor grave de COVID-19 şi că a găsit „formula câştigătoare” în urma unor cercetări suplimentare, asupra căreia MHRA urmează să se pronunţe în vederea unei utilizări începând de la 4 ianuarie.

În prezent, pe piaţă sunt disponibile vaccinurile alianţei ameriano-germane Pfizer/BioNTech şi cele ale companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna.

Citeşte şi: Când începe a doua etapă a vaccinării anti-COVID-19. Dr. Gheorghiţă, coordonatorul campaniei: „Nu avem un calendar”

Raed Arafat: „Mi-a lipsit socializarea. Îmi doresc să mă întorc la normalitatea pe care cu toţii o vrem”

Întrebat cum a fost anul 2020 pentru omul Raed Arafat, şeful DSU a răspuns:

„Un an greu şi un an trist pentru că am văzut ce înseamnă impactul acestui virus şi am pierdut colegi, medici, pompieri, polițiști, ambulanţieri. Şi pentru mine s-a schimbat stilul de viaţă. Eu eram obişnuit să mai ies, să mă duc la un film. Şi eu am resimţit aceste restricţii. Mi-a lipsit socializarea. Îmi doresc, ca toată lumea, să mă întorc la normalitatea pe care cu toţii o vrem, dar ştim ca nu este uşor”, a mărturisit Arafat.

Citeşte şi: Mesajul lui Raed Arafat de Anul Nou 2021. „Ne va marca viaţa. Anul nou să fie unul care să aducă sănătate”