Raed Arafat, anunţ despre românii din China. „Vor sta în carantină. Este regulă”

Raed Arafat a anunţat în direct la Antena3, faptul că românii care vor fi repatriaţi din China vor ajunge mai întâi în carantină în Franţa.

RomaniaTV.net
29 ian. 2020, 19:03
Raed Arafat, anunţ despre românii din China. „Vor sta în carantină. Este regulă”

„Am avut videoconferinţă cu cei la Uniunea Europeană. Franţa a făcut această activare iniţială, a trimis două avioane în China pentru a aduce cetăţeni francezi, dar şi europeni. Fiecare stat poate face solicitări pentru a aduce cetăţeni din zona Wuhan şi din apropiere. 

 România a cerut două locuri până în acest moment într-unul din avioanele trimise din Franţa, însă numele persoanelor nu vor fi date publicităţii deoarece este vorba de protecţia datelor. 

„Va trimite şi Germania un astfel de avion, dar acolo vor fi mai mult cetăţeni germani. Mecanismul de protecţie civilă va sprijini astfel de acţiuni. Sunt nişte reguli aici. Nu se iau simptomaticii, ci cei care sunt aparent sănătoşi, iar după sosire se intră în carantină de 14 zile. Este regula anunţată de colegii din Franţa. Ţările care au cetăţeni acolo pot cam după trei zile să îi recupereze din zona de carantină”, a declarat Raed Arafat.