Raed Arafat, anunţ TERIFIANT: „Nu sărbători, nu festivităţi. Nu văd luna decembrie să fie de revenire la normalitate”

Dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a avertizat că în luna decembrie va fi "imposibil" să fie luată în calcul o "revenire la normalitate totală" pentru că "dacă lumea se relaxează, începe un nou val" de infectări cu noul coronavirus. De asemenea, secretarul de stat în MAI a anunaţt că vor exista măsuri speciale în ziua alegerilor parlamentare din 6 decembrie, iar autorităţile trebuie să fie vigilente ce se întâmplă după scrutin pentru a nu fi organizate sărbători şi festivităţi.

RomaniaTV.net
08 nov. 2020, 21:05
Raed Arafat, anunţ TERIFIANT: „Nu sărbători, nu festivităţi. Nu văd luna decembrie să fie de revenire la normalitate”

„Eu nu văd luna decembrie să fie de revenire la normalitate totală, imposibil. Va necesita să fim foarte atenți până la primăvara anului viitor. Nu înseamnă că vom avea măsuri drastice până atunci. Dacă lumea se relaxează, începe un nou val”, a declarat Raed Arafat, la postul Antena 3,  citat de G4Media.

Care sunt cele mai mari surse de infectare cu COVID-19. Explicaţiile managerului spitalului Victor Babeş din Timişoara

Şeful DSU a mai precizat că România se va mai confrunta cu o creştere a numărului de infectări cu noul coronavirus.

„O perioadă vom continua creșterea numărului de infectări, zece, două săptămâni. Măsurile ne pot duce la un platou și apoi să începem coborârea. Dacă e prea devreme, începem din nou să urcăm. Vor fi măsuri speciale de ziua alegerilor, dezinfecția, dar vom fi foarte atenți la ce se întâmplă după. Nu sărbători, nu festivități”, a menţionat dr. Arafat, conform sursei citate.

Avertismentul lui Raed Arafat: „Persoanele care nu cred încearcă să convingă pe alții să nu respecte regulile”

„Depinde de noi toți unde vom ajunge, depinde de fiecare persoană. Persoanele care nu cred, care încearcă să convingă pe alții să nu respecte regulile, nu fac decât să pună viața altora în pericol.

Am reușit să suplimentăm paturile, dar avem nevoie și de personal. Vom încerca să mobilizăm rezidenți de ani și mai mici să ajute secțiile de terapie intensivă, este nevoie de acest sprijin, de resursa umană”, a mai menţionat Arafat.

Orban: „Adolescenții sunt răspândaci de virus. Marea majoritate nu prezintă simptome vizibile, dar transmit virusul”