Raed Arafat anunţă că este posibil să se impună restricţii în anumite zone. Care sunt judeţele cu probleme

Suceava, București și Brașov rămân municipiile care înregistrează și luni cele mai multe cazuri de infecție cu noul coronavirus, arată ultimul bilanţ.

RomaniaTV.net
13 iul. 2020, 11:53
Raed Arafat anunţă că este posibil să se impună restricţii în anumite zone. Care sunt judeţele cu probleme

STARE DE ALERTA. Autoritățile ar putea impune noi restricții, dacă numărul de cazuri de coronavirus din România va crește, potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Totul depinde de cifre, dacă vor arăta o creștere a cazurilor de coronavirus. În orice caz, restricțiile vor viza anumite zone, nu întreaga țară, a explicat secretarul de stat în MAI.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. Numărul cazurilor de infectări zilnice a scăzut, însă rămâne peste 400 

„Singura chestie este să te duci înapoi să pui restricții. Restricții se pot pune. Poate nu național. Și trebuie, la un moment, să vedem cum evoluează și s-ar putea să ajungem să avem nevoie să aplicăm restricții zonale, locale, în anumite zone. Deci, este posibil”, a confirmat la Digi24 șeful DSU.

„Știți care este treaba? Nu știu dacă mai e posibil să spuneți Stop la mare! acum. În primul rând, nici legislația nu permite acest lucru. Nu mai avem. Acum, să vin să mă pronunț pe această chestie, cu marea sau cu muntele sau cu altele, n-am să o fac. N-am decât un singur lucru să spun: atenție, pentru că dacă situația se agravează și unele zone, în care creșterea este mult mai mare decât în altele, este posibil ca anumite zone să ajungă să fie izolate”, a declarat Raed Arafat referindu-se la măsurile din timpul stării de urgență, când deplasările între localități au fost limitate drastic la nivel național.

Care sunt judeţele cu probleme

Suceava, București și Brașov rămân municipiile care înregistrează și luni cele mai multe cazuri de infecție cu noul coronavirus, la polul opus fiind Satu Mare, Vâlcea și Sălaj, potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Suceava este județul cu cele mai multe cazuri de Coronavirus, 4.177, fiind urmat de municipiul București, cu 3.856 cazuri și Brașov, 2.014. Argeș ocupă a patra poziție în clasament, cu 1.390 de infecții cu COVID-19. Urmează Galați, cu 1.269 și Vrancea, 1.247.

La polul opus, județele care au raportat cele mai puține cazuri de infecție sunt: Satu Mare (82), în județ menținându-se același număr de cazuri ca în ziua precedentă. Județul este urmat de Vâlcea, cu 118, înregistrând doar 3 cazuri în plus, și Sălaj cu 121, din nou, niciun caz înregistrat în plus.

O situație deosebită este în județul Dâmbovița, unde două spitale au fost declarate centre medicale Covid: Spitalul Județean Târgoviște și Spitalul Orășenesc Găești. Dâmbovița înregistrează 965 de cazuri.