Raed Arafat anunţă că s-au depăşit 1400 de pacienţi la ATI: „Situaţia nu este stabilă, din cauza asta s-au luat unele măsuri”

Raed Arafat anunţă că s-au depăşit 1400 de pacienţi la ATI. Şeful DSU a participat la şedinţa Biroului Executiv al PNL, acolo unde a explicat care este situaţia pandemiei de covid din România.

29 mart. 2021, 12:01
Raed Arafat anunţă că s-au depăşit 1400 de pacienţi la ATI: „Situaţia nu este stabilă, din cauza asta s-au luat unele măsuri”

Raed Arafat anunţă că s-au depăşit 1400 de pacienţi la ATI. Şeful DSU a explicat că situaţia este una critică şi că se iau măsuri pentru creşterea numărului de paturi.

Raed Arafat anunţă că s-au depăşit 1400 de pacienţi la ATI: „Se iau masuri pentru cresterea numărului de paturi”

„Se iau masuri pentru cresterea numărului de paturi.  La acest moment cresterea cazurilor de covid este lenta, nu este o crestere rapida, dar totusi este o crestere. Situatia nu este stabila, din cauza asta s-au luat unele masuri care ne permit sa controlam lucrurile. Speranta noastra este sa începem sa revenim la normalitatea, dar trebuie sa se respecte regulile.

Sunt multe ţări care au programul asta redus, diferenta intre Romania si ele este ca masura se aplica in toata tara, la noi se aplica in funcţie de incidenta.

Telemunca poate fi aplicata, decalarea programului de munca este foarte important.

La DSU am oameni care lucreaza de la distanta. Munca de la domiciliu si declaraea programului de munca evita aglomerarea la magazine si in mijloacele de transport in comun. Sunt judete si zone cu crestere mai mare. Bucuresti, Ilfov, Timis, unde cresterea s-a sistat si se vede deja o scadere. Noi urmarim, exista cresteri in 32 de judete, dar in unele cresterea e mai mare. pana nu ajungi la o anumita incidenta nu aplici masurile respective

Nu suntem singura tara care aplica aceste reguli, sunt tari care aplica reguli mult mai dure.

Este posibil ca Bucureştiul să ajunga la 7,5.”, a explicat şeful DSU.

Citeşte şi Restricţii ca în starea de urgenţă. Pentru ce mai poţi ieşi din casă după ora 20. Ce trebuie bifat în DECLARAŢIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE

Şeful DSU, prima reacţie după protestele de duminică noaptea. Ce spune despre demisie

Şeful DSU a ajuns luni dimineaţă la sediul Ministerului de Interne. A fost prima apariţie publică a şefului DSU după protestele de duminică noaptea, în care oamenii i-au cerut demisia. Întrebat ce părere are despre protestele de noaptea trecută din România, că oamenii i-au cerut demisia, şeful DSU a răspuns: „nu am o părere”.

Noi proteste sunt anunţate, luni, în toată ţara. Românii sunt nemuţumiţi de noile restricţii impuse de autorităţi pentru a stopa creşterea numărului de cazuri de coronavirus.

George Simion îi îndeamnă pe români să se adune, luni, în faţa sediilor prefecturilor din oraşele în care locuiesc pentru a protesta faţă de noile restricţii impuse de autorităţi.

„Nu știu dacă vouă v-a ajuns cuțitul la os, dar nouă da. Nu ne-ați votat pentru a sta în băncile din Parlament impasibili la restricțiile pe care ni le impun politrucii în frunte cu Klaus Iohannis. Ce se întâmplă în zilele astea în România este inadmisibil și de asta trebuie, e de datoria noastră, să ieșim în stradă. Mâine la ora 5 nu mai stăm în casă, nu mai e timpul să stăm în case. E timpul să ieșim în stradă pentru drepturile noastre, pentru libertatea noastre, pentru că aceste restricții sunt de-a dreptul aberante”, a transmis liderul AUR.

Citeşte şi Florin Cîţu: „Oamenii pot protesta, dacă nu încalcă legislaţia. Îi înţeleg pe români că au obosit”