Raed Arafat anunţă intervenţia jandarmilor la inundaţii după ce un bărbat a murit luat de viitură

Șeful DSU, Raed Arafat, susține că autoritățile din România sunt în stare de alertă în acest zile, după codurile meteo anunțate de ANM. Arafat susține că MAI ar putea apela chiar și la MApN, dacă situația o cere.

18 iun. 2021, 20:33
Raed Arafat anunţă intervenţia jandarmilor la inundaţii după ce un bărbat a murit luat de viitură

„Vor continua ploile. Suntem cu incidența avertizărilor. Din punctul nostru de vedere suntem pregătiți, chiar să chemăm forțe de acasă. Sau să aducem forțe din alte județe. De asemenea, putem apela la jandarmi, dar și la colegii de la MApN”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Meteorologii au emis, vineri, o avertizare cod galben şi cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică, până sâmbătă seară. Sunt vizate în total 32 de judeţe, dar şi Capitala.

Potrivit ANM, până sâmbătă, la ora 23.00, este cof galben în Muntenia, Moldova, Oltenia şi în Dobrogea şi în cea mai mare parte a Transilvaniei.

”Va ploua însemnat cantitativ şi vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea şi caracter torenţial, pe alocuri vor fi însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp”, a transmis ANM.

COD ROŞU de vijelii şi inundatii. A fost emis RO-ALERT în Capitală

Un bărbat a murit după ce a fost luat de viitură, în judeţul Neamţ

Pompierii nemţeni au fost înştiinţaţi că un bărbat a fost luat de viitură în localitatea Almaş din comuna Gârcina.

Au mers acolo pompierii din Piatra Neamţ cu o autospecială complexă pentru intervenţie, cu o barcă şi o autospecială pentru stingere.

Bărbatul a fost scos din pârâu şi a fost resuscitat, însă a murit. Este vorba despre un bărbat de aproximativ 78 de ani.

Avertizare de la meteorologi! Cod portocaliu de ploi abundente până sâmbătă în mai multe zone ale țării


loading...