Raed Arafat, anunţul aşteptat de români: Vor ajunge în ţară 43.000 de teste PCR la sfârşitul acestei săptămâni

Raed Arafat a declarat miercuri seară că 43.000 de teste PCR vor ajunge în ţară din fonduri extrabugetare, în colaborare cu Crucea Roşie. Acestea vor veni la sfârşitul săptămânii acesteia . În ceea ce priveşte stocurile strategice, şeful DSU susţine că sunt prevăzute un milion de teste.

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 18:22
Raed Arafat, anunţul aşteptat de români: Vor ajunge în ţară 43.000 de teste PCR la sfârşitul acestei săptămâni

„Testele rapide care sunt pe bază de antigen avem în plan să aducem mai multe pentru a le folosi pe linia de front, mai ales în unităţile UPU ne-ar ajuta să punem diagnosticul rapid pentru cazurile simptomatice şi să le diferenţiem chiar dacă unele ulterior vor trebui confirmate şi prin teste PCR.

Primele 43.000 de teste vor ajunge în ţară din fonduri extrabugetare, în colaborare cu Crucea Roşie, şi urmează să introducem în stoc.

Acum, pentru ce vine, prima fază sunt 43.000 de teste deja contractate şi urmează să ajungă în România spre sfârşitul acestei săptămâni şi la începutul celeilalte, iar pe stocurile strategice am prevăzut un milion de teste.”, a spus Raed Arafat.

Citeşte şi: Raed Arafat, anunţ de ULTIMĂ ORĂ la Guvern. Sunt peste 360 de localităţi în care a fost depăşit indicele de 3 la mie privind COVID