Raed Arafat aruncă BOMBA: „E inevitabil ca noua tulpină să ajungă şi în România”

Șeful DSU a declarat că noua tulpină de coronavirus va ajunge cu certitudine și în România. Din cauza ei, Marea Britanie a intrat deja în lockdown. Totuși, specialiștii spun că nu e o tuplină mai agresivă, în schimb, ea se transmite cu 70% mai repede.

25 dec. 2020, 14:44
Raed Arafat aruncă BOMBA: „E inevitabil ca noua tulpină să ajungă şi în România”

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, şi Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid din România, au fost prezenţi vineri la recepţia primelor 10.000 de doze ajunse în ţara noastră prin Vama Nădlac 2, ocazie cu care au făcut şi declaraţii despre cum se va desfăşura imunizarea.

Arafat a declarat cu această ocazie că este inevitabil ca noua tulpină a virusului, apărută în Marea Britanie, să ajungă şi în România.

„Ea începe să apară și în alte țări, nu cred că mai e evitabil să apară și la noi. Important e să respectăm aceste măsuri, ele previn infectarea cu noul coronavirus”, a declarat Arafat.

Raed Arafat spune că românii trebuie să respecte regulile în continuare

Primele 10.000 de doze din vaccinul anti-COVID-19 pe care România ar trebui să-l primească de la UE au intrat în ţară, prin Vama Nădlac 2 (județul Arad), dar Raed Arafat îndeamnă populaţia să nu se relaxeze prematur. Camionul a ajuns vineri, în jurul orei 13.40, în vamă.

„Asistam la un moment istoric, care arata ca lumea a gasit o solutie si incepem sa o aplicam. UE a reusit sa nu dezamageasca cetatenii. Asa cum a intrat acest camIon, au intrat in toate tarile membre. A fost un efort imens la care au participat toate tarile membre.

Este o speranta, dar atentie, nu inseamna ca problema s-a rezolvat si uitam de masurile de distantare si de masti. Vom lucra pe doua fronturi: combattere si limitare si vaccinare, care speram ca va duce la stoparea problemei, in timp, bineinteles”, a declarat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Citeşte şi: Teodosie, slujbă de Crăciun cu credincioşi în ciuda pandemiei COVID. La final a împărtăşit zeci de credincioşi cu aceeaşi linguriţă