Teodosie, slujbă de Crăciun cu credincioşi în ciuda pandemiei COVID. La final a împărtăşit zeci de credincioşi cu aceeaşi linguriţă

Deşi municipiul Constanţa este în carantină, IPS Teodosie a oficiat slujba de Crăciun în Catedrala Arhiepiscopală "Sf. Ap. Petru și Pavel". La Liturghie participă zeci de credincioşi. Iar la final, participanţii la slujbă s-au înghesuit să fie împărtăşiţi toţi cu aceeaşi linguriţă în ciuda pandemiei de coronavirus.

25 dec. 2020, 12:00
Teodosie, slujbă de Crăciun cu credincioşi în ciuda pandemiei COVID. La final a împărtăşit zeci de credincioşi cu aceeaşi linguriţă

Teodosie, slujbă de Crăciun cu zeci de credincioşi la Catedrala din Constanţa. Arhiepiscopul Tomisului ignoră, din nou, restricţiile impuse de autorităţi. Deşi municipiul Constanţa este în carantină, IPS Teodosie a oficiat Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur în Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru și Pavel”.

Teodosie, slujbă de Crăciun cu zeci de credincioşi la Catedrala din Constanţa. Zeci de credincioşi participă

Slujba oficiată de IPS Teodosie a fost transmisă live pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei. Credincioşii poartă mască, însă nu respectă regulile de distanţare.

Evenimentul religios a început la ora 08.30, iar la finalul acesteia va avea loc și un concert de colinde, susținut, ca în fiecare an, de corul Armonia.

Reamintim că municipiul Constanţa este în carantină. Astfel, cei care au vrut să participe la slujba de Crăciun au fost nevoiţi să completeze o declarație pe propria răspundere.

Citeşte şi ÎPS Teodosie, apel către Guvern. „Credincioşii nu vor accepta alte restricţii de Crăciun. Închiderea Bisericii le aduce tristeţe. Tristeţea este început de boală”

Arhiepiscopul Teodosie, mesaj pentru credincioşi: Să ne apărăm credinţa ortodoxă în faţa asaltului prigonitorilor

Cu ocazia Ajunului Crăciunului,  Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreafințitul Teodosie a transmis un mesaj creștinilor în care îi îndeamnă să-și pună speranța în forța divină și să lupte împotriva închiderii bisericilor. Minune de Crăciun! Omul străzii și-a găsit familia după 10 ani, după ce a primit un ajutor neașteptat

„Să ne păstrăm şi noi credincioşia şi lumina aduse de Sfântul Apostol Andrei. Iată, în ultimii 15 ani, s-au zidit 30 de mănăstiri în Arhiepiscopia noastră. Să căutăm mănăstirile şi să ne umplem de harul lui Dumnezeu care sălăşluieşte acolo. (…) Să umplem bisericile sfinte spre sfinţirea noastră şi spre moştenirea Împărăţiei lui Dumnezeu.

Să nu mai permitem niciodată ca Bisericile zidite cu sudoare, lacrimi şi sânge de strămoşii noştri sfinţi sau cele noi ridicate cu jertfă şi trudă de credincioşii noştri cu suflet mare să fie încuiate de cei ce nu au dreptul să omoare credinţa sfântă a neamului românesc. Să ne apărăm credinţa ortodoxă în faţa asaltului prigonitorilor care urmăresc secătuirea sufletelor noastre de apa cea vie”, a fost mesajul arhiepiscopului Tomisului din Ajunul Crăciunului.