Raed Arafat, asistenţă medicală la miting: Este o procedură care s-a mai aplicat şi la alte manifestaţii

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că pentru mitingul care va avea loc vineri în Piaţa Victoriei vor fi aduse echipaje SMURD din afara Capitalei pentru a nu afecta intervenţiile la solicitările din Bucureşti, adăugând că este o procedură obişnuită care a fost aplicată şi cu prilejul altor manifestaţii.

RomaniaTV.net
10 aug. 2018, 08:21
Raed Arafat, asistenţă medicală la miting: Este o procedură care s-a mai aplicat şi la alte manifestaţii

Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a spus că nu s-a făcut o pregătire specială pentru mitingul de vineri.

„Va fi un număr de echipaje care vor asigura asistenţa de urgenţă. Normal că acest lucru se face la orice miting, nu este o pregătire să zicem specială pentru acest miting, pentru că şi pentru celelalte mitinguri care au avut loc au fost astfel de echipaje care erau mobilizate după numărul preconizat al oamenilor care vin. Vor fi echipaje cu medici, paramedic şi chiar vor fi un număr de oameni care vor asigura primul ajutor dacă se întâmplă să leşine cineva în mulţime, să poată să intre să îl scoată şi să îl ducă către o ambulanţă. Este procedura noastră obişnuită şi se aplică şi aici ca în orice situaţie. Ce avem, de regulă, la cifră mare. De exemplu, dacă luăm când au fost aproximativ 200.000 de oameni în piaţă, cam acolo suntem şi acum la cifra de personal. Se vor aduce un număr de echipaje din afara Bucureştiului, echipaje de paramedici. Motivul este să nu scoatem maşinile de intervenţie din Bucureşti, pentru că, dacă nu aducem din afara Bucureştiului, înseamnă că trebuie să reducem capacitatea de intervenţie în Bucureşti”, a explicat secretarul de stat, potrivit Agerpres.

El a subliniat că este păstrată capacitatea de intervenţie în Capitală. „Noi păstrăm capacitatea de intervenţie în Bucureşti şi pentru miting aducem un număr de echipaje suplimentare din câteva judeţe din jur care asigure zona mitingului. Aceasta este o procedură care s-a făcut şi cu prilejul altor mitinguri, nu este o premieră. Aceasta este procedura obişnuită a noastră, aplicăm exact ce am făcut şi în alte dăţi”, a indicat Raed Arafat.

Citeşte şi Orban, despre mitingul românilor din străinătate: Am încurajat prezenţa oricărui membru al PNL, în special din diaspora