Raed Arafat, AVERTISMENT pentru români. Ce trebuie să facem TOŢI în aceste zile TORIDE

Zilele caniculare par departe de a se încheia, iar medicii trag un semnal de alarmă serios. Trebuie să evitaţi înainte de orice să ieşiţi din casă la orele de foc, avertizează medicul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne.

RomaniaTV.net
26 iul. 2016, 10:43
Raed Arafat, AVERTISMENT pentru români. Ce trebuie să facem TOŢI în aceste zile TORIDE

Arşiţa devine tot mai greu de suportat, mai ales că ne aflăm cu cea mai lungă perioadă de caniculă din ultimii ani. Medicii îi avertizează pe oameni, mai ales pe cei cu probleme de sănătate, să fie foarte atenţi atunci când ies din case, mai ales la orele prânzului.

„Sfaturile sunt următoarele: în primul să evite, mai ales cardiacii şi copiii, să iasă în perioadele de căldură mare, de la 11 până la 18.00. Trebuie evitată căldura. În al doilea rând consumul de apă, evitarea consumului de alcool, după care hainele să fie lejere, de culoare deschisă. Sfatul nostru către toţi este să-i verifice pe vecini, pe toţi cei care stau singuri, mai ales bătrânii care nu au aer condiţionat. Este o perioadă mai lungă de caniculă şi e bine să ştim că şi vecinul, şi cei care stau singuri, sunt bine în casă”, spune Raed Arafat.