Raed Arafat, avertisment teribil pentru toţi românii

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, crede că exisă pericolul ca un al doilea val de coronavirus să apară în România. 

22 mai 2020, 12:15
Raed Arafat, avertisment teribil pentru toţi românii

Afirmațiile lui au apărut după ce oamenii au început să se protejeze din ce în ce mai puțin și să nu mai respecte regulile de siguranță împotriva coronavirus. În plus, el este revoltat de faptul că mulți cetățeni îi dezinformeză pe ceilalți și reprezintă o amenințare la adresa sănătății publice.

 

„Îmi gestionez pagina de Facebook singur. Și am observat multe conturi fake, care m-au contactat și m-au jignit. Trebuie să nu intrăm în capcana acestor dezinformări. Ne pot pune în pericol, reducând încrederea în statul român. Urmările ar putea fi reducerea încrederii populației, populația să devină circumspectă la orice măsură. Și să se ia totul în derâdere.

Rezultatul grav ar fi acela al creșterii numărului de cazuri de COVID-19. Iar oamenii, dacă ascultă de aceste dezinformări, nu vor mai crede în aceste măsuri epidemiologice, dacă vine un nou val la toamnă. Noi în România nu am luat măsuri radicale, ca în alte state. Noi nu am ajuns la așa ceva. La noi nu s-a închis totul sau să fi rămas străzile total pustii. Uităm că avem între 5-10% care merg la terapie intensivă, grupe de vârstă vulnerabile. Fiecare cifră din statistica cu morți înseamnă un om, o rudă, un frate”, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.