Raed Arafat avertizează: „Mi-e teamă de o intervenţie gen CUTREMUR. Va fi un DEZASTRU real” VIDEO

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, luni seară, că se teme de cum vor interveni autorităţile din România în caz de cutremur, precizând că "va fi un dezatsru real".

28 mart. 2016, 20:48
Raed Arafat avertizează: „Mi-e teamă de o intervenţie gen CUTREMUR. Va fi un DEZASTRU real” VIDEO

Se incearca erodarea pe nedrept a increderii populatiei in sectorul de urgente. Mi-e teama de o interventie gen cutremur, unde va fi un dezastru real si atunci lumea sa nu mai aiba incredere in autoritati. Asta ar fi foarte grav si foarte rau. Nu e cazul in Romania sa spunem ca sistemul de urgenta este varza, prost, nu este pregatit„, a declarat Raed Arafat, la o emisiune de televiziune.

Aceasta a mai spus, legat de concluziile DSU în punctul de vedere la raportul Corpului de control al premierului cu privire la intervenția din club Colectiv, că în intervenţiile viitoare s-ar putea să se ajungă în situaţia în care să se ia „decizii greşite pentru a satisface un anumit segment de comentarii”.

S-ar putea sa ajungem la situatia in care se vor lua decizii gresite numai ca sa se satisfaca un anumit segment de comentarii sau lipsa de decizie. Sau decizii exagerat numai de teama ca s-ar putea sa fie tras la raspundere, in loc sa se gandeasca limpede in baza unor reguli pe care el le stie ca militar, pompier, medic„, a mai spus Arafat.

CITEŞTE ŞI: Raed Arafat, despre raportul în cazul Colectiv: „Dacă nu impovizam, în prima noapte aveam mai mulţi decedaţi”

Prezenţi luni la Guvern la discuţii cu reprezentanţii Corpului de control al premierului, secretarul de stat Raed Arafat şi echipa DSU au dat explicaţii pentru neregulile semnalate de Corpul de control în cazul intervenţiei de la Colectiv. Una dintre concluziile întâlnirii a fost aceea că vor fi aduse actualizări raportului Corpului de Control al Guvernului.