Raed Arafat avertizează: „Situaţia nu este sub control! Am putea ajunge la o situaţie pe care nimeni nu o vrea”

Creşterea abruptă a numărului de cazuri de coronavirus în România este un semnal că situaţia nu este sub control, a spus Raed Arafat, într-o intervenţie la Digi24. Secretarul de stat avertizează că, în cazul în care numărul de infectări creşte, nu este exclus să ajungem la „o posibilitate pe care nimeni nu o vrea”, și anume „să fie obligatoriu să se mai ia unele măsuri din nou”.

RomaniaTV.net
04 iun. 2020, 19:16
Raed Arafat avertizează: „Situaţia nu este sub control! Am putea ajunge la o situaţie pe care nimeni nu o vrea”

Raed Arafat spune că situația „nu este cum ne-am dorit” și „trebuie să lucrăm împreună” pentru a împiedica o creștere a numărului de cazuri de coronavirus. Şeful DSU atrage atenţia că este necesară urmărirea evoluţiei numărului de cazuri în zilele următoare pentru că, în mod cert, situaţia nu este sub control: „Creșterea cazurilor de persoane infectate de joi ar trebui să ne atragă atenția. Trebuie să urmărim ce se întâmplă în următoarele zile, care va fi situația. Este un semnal că situația nu este sub control, așa cum ne-am dorit noi și că trebuie să fim foarte atenți în respectarea regulilor de distanțare fizică care se solicită populației de către noi, autoritățile”.

Arafat reiterează ideea respectării măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului şi pe mai departe, chiar dacă, în prezent, beneficiem şi de o serie de măsuri de relaxare.

„Chiar dacă sunt măsuri de relaxare care au fost luate și care sunt binemeritate pentru cei care au stat acasă și au suportat ce s-a întâmplat până acum și au suportat măsurile de restricții care au fost, trebuie să avem grijă mare în respectarea regulilor mai departe – purtarea măștii, distanțarea, toate regulile astea de igienă pe care noi le-am făcut cunoscute”, subliniază Raed Arafat.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi, 4 iunie, că în România au fost înregistrate 238 de cazuri de îmbolnăvire, cu aproximativ 90 de cazuri mai mult decât în ziua precedentă.

„Având în vedere numărul de cazuri nou confirmate, care se situează peste media ultimei săptămâni, atragem atenția asupra respectării cu rigurozitate a normelor de conduită sanitară și de prevenire a răspândirii noului coronavirus, cu precădere a celor referitoare la purtarea măștii în spații închise, evitarea contactului, igienizarea frecventă a mâinilor și păstrarea distanței față de alte persoane”, avertizează autoritățile.