Raed Arafat: Bilanţul în creştere arată că situaţia nu este sub control. Trebuie să respectăm regulile ca să nu revenim la restricţii

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, dr. Raed Arafat, a declarat la TVR că "dinamica este crescătoare, situaţia nu este sub control" referindu-se la ultimele date anunţate de Grupul pentru Comunicare Strategică. Sâmbătă, România a înregistrat un record nou negativ în ce priveşte numărul cazurilor noi de coronavirus, respectiv 698 în numai 24 de ore.

RomaniaTV.net
12 iul. 2020, 08:32
Raed Arafat: Bilanţul în creştere arată că situaţia nu este sub control. Trebuie să respectăm regulile ca să nu revenim la restricţii

„Aceste date ne spun că situația este încă într-o dinamică crescătoare, nu este sub control. Apar focare, dar există și transmitere comunitară foarte importantă. Sunt zone mai afectate în acest moment, dar asta nu înseamnă că celelalte sunt scutite, pot și ele oricând să înceapă să aibă mai multe cazuri”, atrage atenția șeful DSU.

Citeşte şi: Alexandru Rafila anunţă când se va declara STARE DE URGENŢĂ. Detaliul care îngrijorează sistemul medical din România

Raed Arafat spune că, pentru a rupe lanțul de transmitere, oamenii trebuie să respecte regulile anti-covid – purtarea măștii, evitarea locurilor aglomerate, igiena mâinilor.

„Nimeni nu vrea să se întoarcă la restricții , este discutată în acest moment intenția resticționării din nou, dar, ca să nu ajungem la acest lucru, trebuie să aplicăm regulile de distanțare și de purtare a măștii, de evitare a contactului cu persoanele care au risc de transmitere”, a mai spus Raed Arafat.

Citeşte şi: Cel mai aglomerat weekend la mare. Autorităţile sunt în alertă şi dau amenzi celor care nu respecta masurile anti-COVID

Șeful DSU a mai spus că principala provocare acum este că, dacă numărul cazurilor continuă să crească, va crește și numărul pacienților internați la terapie intensivă, or asta pune presiune pe sistemul sanitar.

BILANŢ CORONAVIRUS 11 IULIE ROMÂNIA. România a înregistrat un nou record la numărul cazurilor noi de COVID-19. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă, 11 iulie, un număr de 698 de cazuri noi în ultimele 24 de ore după efectuarea a14610 de teste. De asemenea, au fost înregistrate 24 decese, iar 239 de pacienţi sunt la Terapie Intensivă.