Raed Arafat, despre câte persoane ar trebui să fie într-o locuinţă. „Noi nu putem interzice ce se întâmplă în interior”

Medicul Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a recunoscut, vineri, că autorităţile nu pot impune restricţii legat de ce se întâmplă în casele românilor. Noile restricţii prevăd că petrecerile şi restricţiile sunt interzise, însă nu şi cele care pot avea loc în apartamentele românilor.

RomaniaTV.net
06 nov. 2020, 10:28
Raed Arafat, despre câte persoane ar trebui să fie într-o locuinţă. „Noi nu putem interzice ce se întâmplă în interior”

Despre petrecerile în spaţii deschide sau închise, Raed Afarat a spus că „aici nu vorbim de membrii unei familii care se întîlnesc între ei în casă, dar petreceri, sărbători, onomastici, astea se interzic tot pentru reducerea contactului şi limitarea mobilităţii”.

Întrebat câte persoane trebuie să fie într-o locuinţă, şeful DSU a explicat că autorităţile nu pot stabili acest lucru.

„Nu putem spune asta. Important e să se respecte regulile. Dacă vine cineva la tine în vizită, trebuie să poarte mască. Nu s-a pus o limita aici, nu putem spune un număr. Noi nu putem interzice ce se întâmplă în interiorul locuinţei. Putem doar recomanda”, a declarat Raed Arafat, referitor la noile restricţii care vor intra în vigoare de luni, 9 noiembrie.

Petrecerile şi serbările au fost interzise, confrom noilor măsuri de restricţii. În aceste situații, Poliția poate doar lua măsuri pentru a-i amenda pe cei care deranjează liniştea publică.

Raed Arafat: Şcolile ÎNCHISE în toată ţara, mai puţin creşele şi after-school-urile; Telemunca, OBLIGATORIE