Raed Arafat, despre defecţiunea de la metrou: „Firmele de pază trebuiau să nu lase cetăţenii să ajungă la metrou dacă sunt defecţiuni”

Raed Arafat, despre defecţiunea de la metrou. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a reacţionat, luni seară, în cazul defecţiunii care a avut loc pe magistralele M1 şi M3 unde ce s-a defectat o şină între staţiile Mihai Bravu şi Dristor 1.

23 nov. 2020, 22:23
Raed Arafat, despre defecţiunea de la metrou: „Firmele de pază trebuiau să nu lase cetăţenii să ajungă la metrou dacă sunt defecţiuni”
Raed Arafat, despre defecţiunea de la metrou

„N-am văzut imaginile din seara asta, dar noi am luat nişte măsuri pe impactul de la metrou, trebuie să vedem de ce nu s-au luat aceste măsuri”, a menţionat Raed Arafat, la Digi24.

Raed Arafat, despre defecţiunea de la metrou: „Trebuie verificat dacă nu s-au decalat programele”

„Trebuie să vedem de ce nu s-au luat măsurile. Trebuie verificat dacă nu s-au decalat programele.

Soluţia am zis-o de mai multe ori, firmele de pază trebuiau să nu lase cetăţenii să ajungă la metrou dacă sunt defecţiuni”, a declarat şeful DSU, Raed Arafat.

Citeşte şi: Defecţiune la metrou şi circulaţie îngreunată pe magistralele M1 şi M3. Accesul în mai multe staţii a fost oprit din cauza aglomeraţiei

Metrourile au circulat cu întârziere luni pe magistralele M1 şi M3 după ce s-a defectat o şină între staţiile Mihai Bravu şi Dristor 1. Din cauza aglomeraţiei, accesul pasagerilor în staţia Dristor 1 a fost oprit pentru o scurtă perioadă. Ulterior, măsura a fost luată şi în alte staţii de pe traseu.

Explicaţiile Metrorex

„Metrorex informeaza ca astazi, 23.11.2020, in contextul aparitiei unei defectiuni – in jurul orei 16.55 – la o șină dintre statiile Mihai Bravu si Dristor 1, s-a intervenit în prima fază pentru menținerea traficului prin reorganizarea circulației cu pendulare a trenurilor.

S-a luat masura ca intervenția de remediere a defectiunii sa aiba loc după trecerea orei de vârf si pentru a se mentine un interval de succedare redus pe firul 2 unde circulatia a fost reorganizata.
Intervenția s-a realizat după trecerea orei de vârf pentru a putea menține un interval cat mai mic prin pendula dintre statiile Mihai Bravu și Nicolae Grigorescu-2 stații. Altfel, pendula trebuia extinsa la 3 statii, intre Timpuri Noi si Nicolae Grigorescu 3.

Interventia efectivă a inceput la ora 19.45 iar cu ora 20:35 a inceput repunerea tensiunii si reintroducerea trenurilor in parcurs normal”, a precizat Metrorex.

Citeşte şi: Spaniolii, avertizaţi să nu vorbească între ei în metrou. Lupta contra răspândirii virusului intră într-o nouă etapă