Raed Arafat, despre informaţia privind concedierea a 1.000 de pompieri: Nu mi s-a cerut să dau afară angajaţi din ISU

Publicat: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015 15:08 // Actualizat: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015 19:28 // Sursa: romaniatv.net

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că nu i s-a cerut să dea afară angajaţi din inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, contrar informaţiilor apărute în presă potrivit cărora 1.000 de pompieri riscă să îşi piardă locul de muncă.

 

Raed Arafat a arătat că are de făcut un plan de reformă şi restructurare la ISU, la solicitarea premierului Dacian Cioloş, dar nu i-a cerut nimeni să dea afară oameni, potrivit Mediafax.

CITEŞTE ŞI: Pompierii îl apără pe Orlando Şchiopu, adjunct ISU: "În noaptea blestemată de la Colectiv salva vieţi"

În presă au apărut informaţii conform cărora, în urma solicitării planului de restructurare, 1.000 de pompieri riscă să rămână fără loc de muncă.

Premierul Dacian Cioloş a spus, miercuri, în şedinţa de guvern, că "în perioada imediat următoare" aşteaptă de la secretarul de stat în MAI Raed Arafat un plan de reformă şi de restructurare a ISU.

"O să vă rog să-i transmiteţi domnului Arafat că aştept de la dânsul, în perioada imediat următoare, un plan de reformă şi de restructurare a ISU, mai ales pe partea de prevenire, unde înţeleg că sunt sincope, pentru că ceea ce am aflat astăzi şi domnul Arafat mi-a spus că şi dânsul a aflat abia ieri seară, faptul că cei de la ISU Bucureşti pe partea de prevenire fuseseră deja informaţi de problemele de la clubul Colectiv şi, în loc să meargă să facă verificări acolo şi să ia măsurile necesare, au mai adăugat o hârtie la birocraţia noastră obişnuită, le-au trimis prevederile legale celor de la clubul Colectiv, spunându-le ce să facă fără să verifice concret pe teren", i-a spus Cioloş ministrului de Interne Petre Tobă.

În debutul şedinţei de guvern, premierul Dacian Cioloş a declarat că vrea să se asigure că persoanele care au fost la conducerea ISU Bucureşti-Ilfov şi care au fost suspendate din funcţii vor fi demise şi nu se vor mai putea întoarce în sistem.

Şefii ISU Bucureşti-Ilfov au fost suspendaţi din funcţii, miercuri, la aproape o lună de la tragedia din Colectiv, pentru că instituţia nu ar fi făcut controale la fabrica Pionierul şi în clubul colectiv, deşi fusese informată că acestea vor găzdui un eveniment cu public numeros.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 nov 19:46
Răspunde | Votează email 0 email
o sa primim informatii "pretioase"de la MAHALAGIOAICA -simona gheorghe care face de ras acest post!!!!
28 nov 19:03
...la fabrica Pionierul şi în clubul colectiv, deşi fusese informată că acestea vor găzdui un eveniment cu public numeros. Sursa romaniatv.net ...
28 nov 15:18
...apărute în presă potrivit cărora 1.000 de pompieri riscă să îşi piardă locul de muncă.   Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net Citeste si......
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H