Raed Arafat, despre protestul din Piaţa Victoriei: "S-au ghidat după manipulare. Pentru ei nu există virus, e conspiraţie mondială"

Publicat: Vineri, 15 Mai 2020 20:19 // Actualizat: Vineri, 15 Mai 2020 21:33 // Sursa: romaniatv.net

Medicul Raed Afarat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat vineri că proteste, precum cel desfăşurat vineri în Piaţa Victoriei, la care au participat aproape 200 de oameni, sunt "riscante pentru societate". Secretarul de stat în MAi a avertizat că "dacă ne jucăm cu această situaţie, se întoarce împotriva noastră" şi "tot ce am muncit împreună o să pierdem în următoarea perioadă".

"Au apărut astfel de demonstranţi şi în Germania şi în alte părţi. Oameni care s-au ghidat după reţelele de socializare, după manipulare şi dezinformare. După oameni care veneau şi ziceau că ei pot dovedi că e o conspiraţie mondială şi nu există virus. Din păcate, ştirea zilei este că există virus, că este periculos şi că, dacă ne jucăm cu această situaţie, se întoarce împotriva noastră. Tot ce am muncit împreună o să pierdem în următoarea perioadă şi mai ales la toamnă, dacă nu respectăm regulile", a declarat Raed Arafat la postul Europa FM, citat de Agerpres.

şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a spus că nu vrea ca vreo persoană să se infecteze cu COVID-19 şi să ajungă să testeze cum este cu această boală.

"Sau să aibă vreun apropiat care să păţească treaba asta. Abia atunci o să înţeleagă că nu este de glumit. Ei fac pentru că toată lumea se simte protejată şi sănătoasă. De ce vrem să ne testăm rezistenţa până la ultimul moment, să vedem apoi că am păţit-o?", a întrebat Raed Arafat.

Sute de bucureşteni protestează acum în Piaţa Victoriei: "Nu acceptaţi să vă fie luată temperatura! Vă este luată libertatea!"

Aproape 200 de persoane s-au adunat, vineri, în Piaţa Victoriei, pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de măsurile adoptate de Guvern pentru a gestiona pandemia de COVID-19.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Alexandru Iacob, protestul este ilegal, însă Jandarmeria încearcă gestionarea situaţiei fără a avea incidente.

Conform hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în perioada stării de alertă, "pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, sunt interzise organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, concerte sau orice alte întruniri în spaţii deschise".

Gabriela Firea reacţionează în cazul protestului din Piaţa Victoriei. "Se pare că eforturile tuturor sunt zădărnicite"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dsu MAI Piaţa Victoriei protest Raed Arafat starea de alertă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8341
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H