COD RUTIER schimbat. RAED ARAFAT, propunere DRASTICĂ pentru şoferii prinşi drogaţi la volan

COD RUTIER. Raed Arafat este de părere că legea trebuie înăsprită în privinţa şoferilor prinşi drogaţi la volan. Acesta este de părere că acei şoferi trebuie să mai conducă atunci când vor putea să demonstreze că nu s-au mai drogat.

26 sept. 2019, 10:45
COD RUTIER schimbat. RAED ARAFAT, propunere DRASTICĂ pentru şoferii prinşi drogaţi la volan

COD RUTIER. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a explicat că este nevoie de modificarea legilor, astfel încît măsurile de depistare ale şoferilor care au consumat droguri să fie înăsprite, scrie medikatv.ro. „Măsurile care se iau împotriva celor care consumă droguri la volan şi măsurile de prevenire după depistare poate că vor trebui înăsprite. În sensul că o persoană depistată cu consum de droguri să se asigure că nu mai conduce autovehiculul doar dacă persoana respectivă nu mai consumă droguri.

Citeşte şi Noul Cod Rutier dă peste cap România. GESTUL pentru care mii de şoferi riscă acum AMENZI URIAŞE

Pentru că acest consum de droguri nu este un lucru simplu. E mult mai greu decît consumul de alcool. Deci consumul de droguri şi condusul nu trebuie să fie combinate niciodată”. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, a mai spus, în acelaşi cadru, că e de părere că şoferilor depistaţi că au consumat droguri la volan ar trebui să li se suspende permisul de conducere pînă în momentul în care demonstrează că nu mai iau stupefiante prin documente elaborate de biologi: „Va trebui, la un moment dat, să ajungem acolo cu legea adică dacă te prinde că ai consumat şi îţi retrage carnetul, o lună, două sau trei şi să se demonstreze apoi că nu mai consumi droguri la volan, vedem că ucide ca şi alcoolul.

Numai că la droguri dependenţa este una foarte greu de combătut şi care creşte şi creşte şi trebuie să fim foarte atenţi cum combatem acest aspect. Părerea mea este că legea trebuie să permită suspendarea carnetului pînă la o atestare că persoana este curată de consumul de droguri pentru o perioadă de timp”. De aceeaşi părere au fost şi medicul Radu Ţincu, şeful secţiei Terapie Intensivă de la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Prezent în platoul Medika Special, Dr. Ţincu a declarat că e necesar ca înainte de a da examen pentru permisul de conducere ar trebui să treacă obligatoriu pe la un cabinet de toxicologie care să ateste că nu sunt consumatori de droguri aşa cum pentru dosarul medical de examen este nevoie să meargă la Oftalmologie, de exemplu.


loading...