Raed Arafat, detalii de ULTIMĂ ORĂ despre incendiul cu 4 morți de la „Matei Balș”

Stare de alertă! Un incendiu cumplit a luat viețile a patru persoane de la Institutul Matei Balș din Capitală. 102 pacienţi au fost evacuaţi şi transferaţi la alte unităţi medicale, iar incendiul a fost lichidat după ce a fost activat planul roşu de intervenţie.

29 ian. 2021, 09:33
Raed Arafat, detalii de ULTIMĂ ORĂ despre incendiul cu 4 morți de la „Matei Balș”

Update

. „Toate persoanele sutn în siguranță. La 5 a fost apelul la 112. Toate echipajele au ajuns la fața locului. au ajuns 38 de ambulanțe de la SMURD, cu 15 ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță, 24 de mașini de incendii, 2 descarcerări, alte echipaje de intervenție pe lângă echipajele de poliție care au intervenit. Incendiul a fost lichidat rapid. Evacuarea a început la parter. A fost anunțat șeful de comandă. A fost nevoie de 49 de locuri pentru pacienții transferați către mai multe spitale. Din păcate, patru persoane au murit. am mai avut un pacient care a necesitat să fie intubat, dar colegii pot spune mai mult. 3 persoane au fost găsite carbonizate. Vom vedea ce ne spun echipele de investigație”, a declarat Arafat la Antena 3.

Secretarul de stat Raed Arafat aprecizat că nu sunt pacienţi cu arsuri. Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, trei persoane au fost găsite după ce s-a degajat fumul, iar o a patra a fost resuscitată, dar fără rezultate pozitive.

Raed Arafat a precizat că apelul la 112 a venit la ora 5 dimineaţa.

Trei persoane au murit carbonizate, iar a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat, a anunțat medicul Raed Arafat. El a transmis condoleanțe familiilor victimelor. Incendiul a fost lichidat și nu mai avem alte persoane grav rănite, rămâne să fie investigată cauza incendiului, a mai precizat el. Arafat a mai spus că nu vrea să speculeze asupra cauzei incendiului.

Mai mulţi pacienţi sunt transferaţi la Spitalele Sf. Ioan şi Pantelimon şi la alte pavilioane ale unităţii medicale. Conform secretarului de stat în MAI Raed Arafat, incendiul a fost lichidat. Pentru moment, nu se cunoaşte cauza incendiului, iar la faţa locului se află specialişti ISU, dar şi poliţişti de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.