Rudele pacienților au ajuns la ”Matei Balș”. Două linii telefonice au fost operaționalizate pentru aceștia

Este haos la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, unde rudele pacienților decedați sau a celor mutați din cauza incendiului au ajuns la unitatea medicală.

29 ian. 2021, 09:13
Rudele pacienților au ajuns la ”Matei Balș”. Două linii telefonice au fost operaționalizate pentru aceștia

Rudele pacienților au ajuns la ”Matei Balș”. . Oamenii plâng și se înghesuie să afle informații de la reprezentanții ISU care au venit pentru a le da vești despre cei dragi. În urma incendiului de la Matei Balș au murit patru persoane, iar alte 100 au fost evacuate și transferate la alte spitale din Capitală.

Două linii telefonice au fost operaționalizate pentru aparținători. Aceștia pot afla informații despre noua locație în care sunt internați rudele, dar și ce îngrijiri medicale se impun acestora.

Citește și: Incendiu la Institutul Matei Balş – Patru persoane au decedat. Peste 100 de persoane, evacuate de urgenţă

”Dată fiind situația generată în urma producerii nefericitului eveniment din această dimineață care a necesitat evacuarea și relocarea mai multor persoane la alte unități spitalicești, precizăm faptul că imediat după ce este actualizată lista privind repartiția pacienților la spitalele suport din aria București-Ilfov, vor fi operaționalizate două linii telefonice, unde aparținătorii pot afla informații despre noua locație unde pacienții sunt internați, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun acestora” , au informat cei de la Departamentul pentru Situații de Urgență.

Precizăm faptul că la acest moment, la sediul DSU, sunt operaționalizate 2 linii telefonice unde aparținătorii pot afla informații despre relocarea pacienților evacuați în urma incendiului de la Institutul Matei Balș din Capitală. Cele două numere disponibile pentru aparținători sunt: 021.2069398 și 021.2648515” , mai arată DSU.

Incendiu la Institutul Matei Balș

Un incendiu a izbucnit în această dimineață la Institutul Matei Balș din Capitală, patru persoane au murit și alte 100 de pacienți au fost evacuați de urgență și transferați la alte unități medicale din București. Incendiul a fost lichidat după ce a fost activat planul roşu de intervenţie.

Rudele pacienților au ajuns la ”Matei Balș”. La Institutul ”Matei Balş” s-au deplasat şeful DSU, Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în MS Andreea Moldovan, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu. Conform primelor informații, cauza incendiului ar fi o aerotermă.

Raed Arafat a precizat că apelul la 112 a venit la ora 5 dimineaţa. De incendiu au fost informaţi premierul Florin Cîţu, precum şi miniştrii Sănătăţii şi de Interne. Au fost mobilizați 100 de medici și asistenți suplimentari pentru a interveni.