Raed Arafat (DSU): „Momentan, nu este pe masă discuţia unui lockdown total”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, susţine că ”depinde de noi unde vom ajunge şi dacă vom ajunge să mai luăm măsuri de carantinare”.

06 mart. 2021, 21:11
Raed Arafat (DSU): „Momentan, nu este pe masă discuţia unui lockdown total”

Raed Arafat (DSU) a afirmat, sâmbătă, că ne confruntăm cu riscul răspândirii mai rapide din cauza noii tulpini care devine predominantă peste tot, de aceea toate localităţile ţării sunt monitorizate şi unde se impun măsuri locale sau zonale de carantină acestea vor fi luate. În caz contrar, afirmă Arafat, am putea ajunge la măsuri mai drastice pe plan naţional. Şeful DSU susţine că nu este ”pe masă” în acest moment discuţia despre un lockdown total.

Raed Arafat: În weekend vor rămâne deschise doar magazinele alimentare şi farmaciile, nu vor fi deschise mall-urile

Raed Arafat a declarat, sâmbătă, la Digi 24, că media naţională de infectări ”este în jur la 3 la mie, 2,90 – 3 la mie”.

”Trebuie să se înţeleagă peste tot (…) în mâna noastră stă dacă continuăm să creştem incidenţa şi să trebuiască să luăm măsuri de limitare a circulaţiei (…) De noi depinde acest lucru. Ne confruntăm cu riscul răspândirii mai rapide din cauza noii tulpini care devine din ce în ce predominantă peste tot şi un sistem sanitar care oricum este aglomerat în acest moment”, a afirmat Arafat.

Raed Arafat (DSU) consideră că ”depinde de noi unde vom ajunge şi dacă vom ajunge să mai luăm măsuri de carantinare”.

”Dacă contiună creşterea (…) acolo unde trebuie măsuri locale, zonale, acestea se vor lua. Dacă nu le luăm vm ajunge să luăm măsuri naţionale mult mai drastice şi asta încercăm să evităm. (…) La acest moment nu există în faţa noastră, pe masă pusă nicio discuţie despre lockdown total (…) Încercăm tot posibilul să nu ajungem acolo”, a mai declarat Raed Arafat.

Municipiul Timişoara va intra în carantină, de duminică noapte, după ce rata de infectare a depăşit 7 la mie. Raed Arafat a precizat că următorul mare municipiu are o incidenţă mai mică cu 2 procente.

Răsturnare de situaţie. În scenariul roşu, doar jumătate dintre elevii claselor terminale merg la şcoală

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 4.064 de cazuri de COVID-19. Totodată, au fost raportate 69 de decese, inclusiv al unei paciente în vârstă de 17 ani, care avea şi alte afecţiuni foarte grave. La ATI sunt internaţi 1.070 de pacienţi. Cele mai multe cazuri noi au fost în Bucureşti – peste 900.

 


loading...
Partenerii noștri