Raed Arafat explică de ce nu mai avem voie să ieşim din case după ora 22:00

Raed Arafat a explicat care este motivul restricţionării circulaţiei de la ora 22:00, în loc de 23:00. Reamintim că măsura a intrat în vigoare începând de duminică, 14 martie.

15 mart. 2021, 08:33
Raed Arafat explică de ce nu mai avem voie să ieşim din case după ora 22:00
Raed Arafat explică de ce nu mai avem voie să ieşim din case după ora 22:00

Raed Arafat a explicat de  ce s-a decis restricţionarea circulaţiei de la ora 22:00, în loc de 23:00. Şeful DSU a precizat că nu se doreşte să se ajungă la un lockdown total, iar măsurile se adaptează în fiecare zonă, în funcţie de rata de infectare.

Raed Arafat: Nu dorim să se facă un lockdown total

Citeşte şi S-a anunţat programul oficial al programărilor pentru etapa a III-a a vaccinării, după ce platforma a permis şi duminică acest lucru

„Am analizat ce s-a întâmplat în alte țări, veți vedea pe partea de ore că au variat, unii la 21, Franța la 18, la noi era la 23.00 și acum a coborât ora. Aceasta duce și la limitarea unor activități, dacă la 22 trebuie să fii acasă trebuie să pleci la 21, poate că nu îți mai programezi întâlniri, vizite. Totuși, este un impact pe alte activități care sunt toate riscante. Nu s-a dorit să mergem prea jos, orice măsură poate fi adaptată. Ce știm sigur este că nu dorim să se facă un lockdown total. În rest, măsurile se adaptează și zonal, și după incidența, și național dacă se agravează situația”, a declarat șeful DSU la Digi24.

Reamintim că duminică, 14 maritie, a intrat în vigoare hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Ca noutate, decizia Executivului prevede interzicerea deplasării în afara locuinței între orele 22:00 și 5:00, dar și limitarea cazării în mai multe destinații turistice.

Citeşte şi STARE DE ALERTĂ. Ce amendă rişti dacă nu porţi masca în locuri publice. Lista amenzilor valabile de azi

Declaraţia pe propria răspundere este obligatorie de duminică seară, de la ora 22.00. Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Noua hotărâre de Guvern intră în vigoare în 14 martie.

În Hotărârea de Guvern se modifică intervalul orar în care este restricționată deplasarea în afara locuinței, urmând ca interdicția să fie valabilă între orele 22:00 și 05:00.

Diferența faţă de precedenta stare de alertă va fi ora de intrare în casă. Astfel, dacă nu vă aflați în case la ora 22:00, trebuie să prezentați fie declaraţia pe propria răspundere, care prevede anumite condiții de deplasare esențiale, fie adeverința de la angajator, dacă vă

De asemenea, în aceeași hotărâre a CNSU s-a stabilit ca poliția locală să revină în coordonarea primăriilor, iar jandarmii să se reîntoarcă la paza obiectivelor. Măsurile au fost anunțate încă de marți, de ministrul de Interne.