Raed Arafat explică de ce persoanele cu test negativ nu mai pot participa la anumite activităţi: „Testatul este persoană fără imunitate, iar riscul este mai mare. Este managementul riscului”

Şeful DSU, Raed Arafat, a explicat, luni seară, de ce după incidenţa de 6 la mie, persoanele cu test negativ nu mai pot participa la anumite activităţi.

04 oct. 2021, 23:58
Raed Arafat explică de ce persoanele cu test negativ nu mai pot participa la anumite activităţi: „Testatul este persoană fără imunitate, iar riscul este mai mare. Este managementul riscului”

Raed Arafat a fost întrebat, luni seară, de ce după incidenţa de 6 la mie persoanele cu test negativ nu mai pot participa la anumite activităţi şi a afirmat că persoanele vaccinate sau trecute prin boală au imunitate mai bună şi deci riscă mult mai puţin să fie internaţi.

”Şansa să te infectezi dacă eşti vaccinat este de 5 ori mai mică decât dacă eşti nevaccinat. Persoanele vacciate au imunitate. Chiar dacă se infectează au şansă de 11 ori mai bună să nu ajungă în ATI. Fac forme uşoare. Testatul este negativ, dar, nefiind vaccinat sau trecut prin boală este un vehicul foarte bun şi să se infecteze şi să facă forme grave”, a spus şeful DSU, care a pecizat că este vorba despre ”managementul riscului”.

Citeşte şi: Raed Arafat anunţă că România cere ajutorul UE pentru a primi un medicament important în tratarea bolnavilor COVID: „Va fi activat Mecanismul de Protecţie Civilă”

”Riscăm până la o limită, nu riscăm maxim, nu riscăm totul. Dacă am acceptat să ţinem descihse unele activităţi pe care altădată le închideam la 3 la mie, am acceptat acest lucru păstrând riscul minim posibil”, a mai declarat Arafat, potrivit News.ro.

Potrivit acestuia, ”testatul este persoană fără imunitate, iar riscul este mai mare”.

”Testatul, doar la momentul testului este negativ, nu înseamnă că mai este negativ a treia zi”, a adăugat Raed Arafat.

Citeşte şi: Cseke Attila, anunţ important pentru bolnavii COVID cu forme uşoare: medicamentul Favipiravir poate fi eliberat în regim ambulatoriu