Raed Arafat face un anunţ de ULTIMA ORĂ: câţi bucureşteni urmează să ajungă la terapie intensivă

Secretarul de Stat al MAI, Raed Arafat, a declarat vineri că aproximativ 5% dintre bucureştenii care vor fi infectaţi cu noul coronavirus în Bucureşti, în următoarele zile, vor necesita internare la Terapie Intensivă, iar până la 20-30% vor avea nevoie de terapie intermediară.

RomaniaTV.net
23 oct. 2020, 15:54
Raed Arafat face un anunţ de ULTIMA ORĂ: câţi bucureşteni urmează să ajungă la terapie intensivă

„Problema este că noi, în București, avem câteva sute de cazuri, de aici, cam 5% din ele este posibil ca în următoarele 10 zile să aibă nevoie de terapie intensivă. Cam 20% – 30% este posibil să aibă nevoie de măcar de oxigen și terapie intermediară. Locurile de terapie intensivă sunt diferite de locurile de terapie intermediară.

Spre exemplu, alocând Spitalul Malaxa pentru COVID-19, acolo stabilim și un număr suplimentar de locuri pentru terapie intermediară, nu numai pentru ATI. La Spitalul Witting s-a discutat suplimentarea numărului de paturi la ATI. La Spitalul Marius Nasta, unitatea de terapie intensivă este testată, este funcțională, am detașat acolo și medici și asistente.

În mod normal ar trebui să înceapă să primească pacienți de mâine. Astfel s-ar reduce necesarul de transfer de pacienți și impactul pe UPU, unde stau pacienți care nu au locuri de internare”, a precizat Raed Arafat la Digi 24.

România a înregistrat vineri un nou record de cazuri de infectări cu noul coronavirus, ajungând la 5.028 de cazuri raportate în ultimele 24 de ore, din 35.351 de teste efectuate. Un record se înregistrează și în secțiile ATI, unde sunt internați 782 de pacienți COVID. 82 de persoane au murit din cauza coronavirusului.

Până astăzi, 23 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 201.032 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
144.429 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.028 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citeşte şi: Bugetul Ministerului Sănătăţii, suplimentat cu peste 500 de milioane de lei. Bani pentru testele PCR şi cumpărarea de Remdesivir