Raed Arafat, filmul făcut public pe care TOŢI ROMÂNII trebuie să îl vadă ACUM. Finalul este surprinzător VIDEO

Raed Arafat a publicat pe pagina lui de Facebook un filmuleț care ilustrează normele ce trebuiesc respectate cu strictețe în plină pandemie de coronavirus. O trupă de italieni, pe ritmuri de jazz și cu tentă comică, ne învaţă ce să facem în această perioadă, având în vedere criza epidemiologică și posibilitatea infectării cu COVD-19.

18 mart. 2020, 14:14
Raed Arafat, filmul făcut public pe care TOŢI ROMÂNII trebuie să îl vadă ACUM. Finalul este surprinzător VIDEO

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a publicat şi el acest filmuleţ. Personajele din clip ne prezintă, într-o formulă comică, regulile de igienă și ce trebuie și ce nu trebuie să facem în această perioadă.

RAED ARAFAT, sfaturi pentru toţi românii. Cele mai simple metode să stai departe de coronavirus VIDEO

Prima regulă este spălarea mâinilor cu apă și cu săpun timp de cel puțin 20 de secunde. De asemenea, în această perioadă este recomandată menținerea igienei personale pe cât posibil.

A doua regulă strictă este aceea că nu ai voie să-ți atingi ochii, gura sau nasul dacă nu ai mâinile perfect igenizate. În cazul în care strănutăm este recomandat să ducem cotul la gură, deoarece cu mâinile mai atingem și alte obiecte după ce strănutăm. În această perioadă este recomandat să evităm saluatarea, îmbărțișarea sau alte afecțiuni cu colegii, prietenii sau rudele și să circulăm tot timpul la un metru distanță de celelalte persoane.

Potrivit filmulețului postat de Raed Arafat orice petrecere sau festivitate ar trebui amânată, astfel reducem șansele de împrăștiere a coronavirusului. Însă, cea mai importantă regulă este aceea de a rămâne acasă.

Finalul le înfățișează pe cele două personaje dând mâna fără să-și dea seama. Concluzia este că ar trebui să fim de două ori mai atenți atunci când vine vorba de sănătatea noastră și a celor de lângă noi!