RAED ARAFAT, sfaturi pentru toţi românii. Cele mai simple metode să stai departe de coronavirus VIDEO

Anunț CRUCIAL despre epidemie. Care sunt simptomele, care sunt măsurile exacte pentru a limita răspândirea virusului, dar și ce reguli stricte trebuie să respectăm, fiecare dintre noi, aflăm în exclusivitate chiar de la secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

RomaniaTV.net
18 mart. 2020, 13:27
RAED ARAFAT, sfaturi pentru toţi românii. Cele mai simple metode să stai departe de coronavirus VIDEO

CORONAVIRUS. Şeful Departamentului pentru situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, face apel la calm şi responsabilitate, după anunţul preşedintelui privind declararea stării de urgenţă. ”Declararea stării de urgenţă este menită să ajute, să sprijine şi în nici un caz să creeze probleme”, a transmis Arafat.

Veste bună de la cercetătorii chinezi. Studiul care arată cum se comportă Covid 19 la căldură şi umiditate

„Masurile care se iau pana la acest moment, dar se pot schimba in functie de evolutie, cei care vin din zone inchise in tarile lor sa intre in carantina, cei care vin din zone deschise, dar afectate, intra in izolare la domiciliu. Daca nu vrea cineva ca toata familia sa intre in izolare, atunci poate cere sa intre la un centru de carantina, daca nu a avut deloc contact cu familia. Daca a venit dintr-o zona afectata anunta prin 112 ca vine din zona afectata ca are febra sau simptome si personalul sau medicii il indruma, daca merge la spital, la UPU sau la infectioase, daca vine de la ambulanta recolteaza acolo probele. Daca este suspiciune, se recolteaza. Se trimit analizele la un centru care face analizele pe coronavirus”, a precita Raed Arafat la România TV

„Majoritatea cazurilor trec prin forma usoara, varsta afectata peste 70 de ani, efectele sunt mai multe si pacientii mai au si alte boli dar majoritatea se vindeca fara impact major. Oamenii, ce trebuie sa faca? Igiena, spalat pe maini des, dezinfectia mainilor, evitarea cu persoanelor racite. Cei raciti sa nu mearga la munca. Pot sa reduca expunerea si impactul, altceva nu au ce sa faca. Fara panica si limitarea calatoriilor in zonele afectate”, mai spune Arafat.