Raed Arafat iese la atac! Anunţ fără precedent făcut de secretarul de stat din MAI

Raed Arafat a reacţionat dur la adresa celor care susțin că noul coronavirus nu este altceva decât o invenție și nu justifică măsurile exagerate ale autorităților. Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență îi răspunde avocatului Gheorghe Piperea, după ce acesta din urmă a afirmat că boala COVID-19 "e ca o gripă și se autovindecă".

03 iun. 2020, 05:01
Raed Arafat iese la atac! Anunţ fără precedent făcut de secretarul de stat din MAI

Raed Arafat a reacţionat dur la adresa celor care susțin că noul coronavirus nu este altceva decât o invenție și nu justifică măsurile exagerate ale autorităților. Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență îi răspunde avocatului Gheorghe Piperea, după ce acesta din urmă a afirmat că boala COVID-19 „e ca o gripă și se autovindecă”.

„În atenția celor care încă mai cred în farsa internării obligatorii, a carantinării și a izolării la domiciliu a „asimptomaticilor”, ca măsură de protecție împotriva molimei: Există tratamente doar pentru cei în formă medie și formă gravă, care au pneumonii, dar nu tratamente care sunt îndreptate către coronavirus, care să elimine virusul. El se elimină singur, prin sistemul imunitar. E ca o gripă. Se autovindecă. Nu trebuie să administrăm un tratament ca o astfel de boală să se vindece”, a fost declaraţia lui Gheorghe Piperea.

Nelu Tătaru: „O revenire la viaţa de dinainte de pandemie, posibilă la sfârşitul verii”

Raed Arafat a postat un mesaj dur pe reţelele de socializare în care îi propune lui Gheorghe Piperea să găzduiască pacienți testați pozitiv cu coronavirus. Secretarul de stat l-a acuzat pe avocat că încearcă „să racoleze clientela pentru câteva procese aducătoare de profit”.

Horaţiu Moldovan: „Am trecut de vârf. Aglomerările rămân riscul crescut”

„Văd că se intensifică atacurile împotriva celor care au comunicat sau a celor care au gestionat răspunsul la amenințarea cu virusul SARS-COV 2. Acum auzim din ce în ce mai multe păreri inducând ideea că totul a fost inventat și că totul a fost exagerat, iar unii avocați, cum ar fi personajul din articolul atașat (n.r. Gheorghe Piperea), cred din ce în ce mai mult că se pricep la COVID 19 mai bine decât medicii sau experții în managementul situațiilor de urgență, și încep să emită păreri trăznite care nu au nimic cu realitatea sau cu știința.

În declarația mea vorbeam de tratarea virusului și de faptul că nu există un tratament contra acestui virus care sa-l elimine. Domnul „avocat” extrapolează declarația mea pentru a valida ideea că cei care au stat în spitale fiind asimptomatici, ar fi stat degeaba, contra voinței lor, pentru că și așa nu era un tratament specific de administrat.

Îl invit pe domnul avocat să-și aleagă câțiva pacienți pozitivi asimptomatici, sau usor simptomatici, care nu au nevoie de tratament specific dacă nu cumva se agravează, pentru a-i găzdui la el acasă. Să stea cu ei împreună cu familia lui cel puțin 14 zile.

Pe durata găzduirii pacienților, domnul avocat să și meargă la lucru și să spună colegilor că el vine de la el acasă, unde are în gazdă niște pacienți pozitivi, dar asimptomatici.

România a luat măsuri care nu erau drastice și mai mult echilibrate și potrivite pentru situație. Acum, când unii cred că totul este gata și atata a fost cu COVID-19, încep atacurile și mârșăviile împotriva celor care au muncit zi și noapte ca să trecem cu totii cu bine prin această situație. Nimeni nu are cea mai mică garanție că valul nu se va repeta, și că totul se va termina aici, când zilnic încă avem cazuri noi și din păcate și decese noi”, a scris Raed Arafat pe contul său de Facebook.