Raed Arafat în Parlament: „Sunt în curs de elaborare ordinele miniştrilor care vor implementa măsurile privind starea de alertă”

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat, miercuri, că sunt în curs de elaborare ordinele de miniştri prin care se vor implementa măsurile din Hotărârea de Guvern nr. 394/2020 privind instituirea stării de alertă pentru o perioadă de 30 de zile.

RomaniaTV.net
20 mai 2020, 12:49
Raed Arafat în Parlament: „Sunt în curs de elaborare ordinele miniştrilor care vor implementa măsurile privind starea de alertă”

„Hotărârea de Guvern pentru declararea stării de alertă prevede o perioadă de 30 de zile şi bineînţeles măsurile care urmează să fie aplicate conform legislaţiei şi conform Legii 55. La acest moment, sunt în curs de elaborare ordinele miniştrilor care vor implementa aceste măsuri şi urmează să vedem care va fi evoluţia situaţiei, după prima fază a perioadei de relaxare”, a declarat Arafat, în deschiderea şedinţei de plen a Parlamentului în cadrul căreia se dezbate solicitarea premierului Ludovic Orban privind încuviinţarea stării de alertă pe teritoriul ţării.

Şeful DSU a precizat că sunt prevăzute măsuri la nivelul mai multor sectoare, mai ales sanitar, dar şi pentru transporturi, economie, alte domenii asupra cărora pandemia cu noul coronavirus are impact.

El a solicitat renunţarea la propunerea de modificare a HG şi revenirea la forma iniţială.

Citeşte şi: Rareş Bogdan a anunţat când ar putea avea loc alegerile locale. USR şi PMP sunt de acord cu propunerea PNL