Raed Arafat intervine în forţă. Măsuri obligatorii pentru toată lumea! Atenţie, se dau AMENZI!

România a ieşit din starea de urgenţă pe 15 mai, iar prima zi de la relaxare s-a lăsat deja cu proteste și încălcarea regulilor. Oamenii au început să ignore îndemnul autorităților și nici măcar amenzile nu-i mai sperie.

16 mai 2020, 07:07
Raed Arafat intervine în forţă. Măsuri obligatorii pentru toată lumea! Atenţie, se dau AMENZI!

Românii au senzația că au scăpat de COVID-19, dar Raed Arafat intervine cu noi explicații şi le taie elanul.

„Subliniem faptul că asta nu înseamnă să nu respectăm regulile, masca trebuie să devină obligatorie, distanțarea socială. Modul în care conviețuim cu virusul acum este important. Trebuie să fim foarte responsabili. Este o ușoară pantă descendentă. Știm că situația este sub control. Dar asta nu garantează că numărul cazurilor nu poate crește”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat, despre protestul din Piaţa Victoriei: „S-au ghidat după manipulare. Pentru ei nu există virus, e conspiraţie mondială”

Raed Arafat a spus adevărul și legate de presiunile industriei pentru relaxarea unor măsuri de restricție.

„Mesaje de acest fel ajung peste tot. E foarte multă lume care nu înțelege sau care a pus interesul economic înainte. Economia poate fi impactată chiar și fără măsuri de restricție. La un anumit moment, te poți trezi cu firma ta care are 50 de angajați, cu 30 dintre ei izolați sau la spital. Și atunci din nou impactul economic e foarte mare. Cerem oamenilor să fie foarte atenți. Eu înțeleg foarte bine că vin patroni care vor să îi relaxăm. Dacă era după ei, dădeam drumul la turism, la terase. Dar nu merge acest lucru, nu este posibil. Impactul poate fi și mai devastator dacă scăpăm de sub control infecția cu SARS-COV-2”, a mai spus şeful DSU.

Raed Arafat despre starea de alertă: „Nu am deschis drumurile la mare şi la munte”

Scretarul de stat MAI a subliniat și că vidul legislativ de trei zile nu înseamnă că oamenii nu vor fi sancționați de poliție dacă încalcă regulile!

„Cei care răspândesc informații neverificate vor să creeze derută, să creeze nesiguranță, să scadă încrederea oamenilor în autorități, să creeze un oarecare haos. Cine pune astfel de mesaj, intenția lui este ca populația să nu respecte regulile. Că amendăm, că nu amendăm, populația trebuie să înțeleagă că este pentru interesul ei respectarea regulilor. Astfel de mesaje de pe rețelele de socializare trebuie să fie ignorate. Cine încalcă regulile, poliția va lua măsuri. Inclusiv să dea amendă. Știu că e o problemă legislativă. Dar există soluții pentru a se lua măsuri. Haideți ca în următoarele două săptămâni să fim liniștiți, să nu venim cu prea multe explicații și interpretări cum că putem merge la mare să facem turism. Nu ăsta este scopul. Când vorbim despre o drumeție, e vorba să mergem cu mașina undeva aproape, ne plimbăm, mergem la pescuit, mergem să alergăm. Nu am deschis drumurile la mare și la munte ca să meargă toată lumea. Să înțelegem că măsurile de relaxare sunt limitate la acest moment”, a avertizat Raed Arafat.


loading...