Raed Arafat îi răspunde lui Laszlo Boloni. Care este marea diferenţă între Belgia şi România

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, i-a raspuns lui Laszlo Boloni dupa intrebarea publica adresata de fostul mare fotbalist roman. Acum cateva zile, antrenorul lui Antwerp a declarat ca nu-si explica motivul pentru care in Romania sunt mult mai putine victime cauzate de corobavirus decat in Franta sau Belgia.

21 apr. 2020, 05:11
Raed Arafat îi răspunde lui Laszlo Boloni. Care este marea diferenţă între Belgia şi România

Raed Arafat a dezvaluit ca acest lucru este datorat faptului ca Romania a luat masuri de preventie mult mai rapid.

Raed Arafat, anunţ pentru români: „Nu vă faceţi planuri de 1 Mai”

„Noi am inchis activitatile cand eram la un nivel incipient. Si de aici este un impact pe modul de raspandire. Asta nu este o gluma, pentru ca si o saptamana mai devreme poate insemna foarte mult. Asa ca rugamintea mea catre populatie si catre sportivi si catre toti este sa mai aiba rabdare la acest moment. Sa nu preseze pentru ca presiunile nu vor rezolva nimic la acest moment!”, a afirmat Raed Arafat pentru Fanatik.

Raed Arafat, anunţ despre data la care vom ieşi din case. „Trebuie să învăţăm să trăim cu virusul”

„In acest moment, intr-adevar, o relaxare la nivelul sportului inseamna o relaxare la alte situatii, inseamna ca si altii vor veni sa ceara relaxari. Deci, mai avem inca un pic de asteptat. Asa am zis si inaintea Pastelui, asa am zis si acum: mai e un pic de asteptat. Dupa asta, normal, incep sa se ia masuri si activitatile mai putin riscante vor fi primele la care se va da drumul. Activitatile cu risc mai mare de raspandire vor fi amanate inca o perioada. Oricum, aceasta relaxare va fi facuta treptat. Nu va fi o relaxare facuta brusc si in masa. Ceva treptat, gradual, bazat pe o analiza reala, ce trebuie sa fie relaxat si ce inca nu si ce poate fi partial. Si totusi, mai adaug un lucru, orice masura de relaxare nu inseamna ca ne vom intoarce la cum eram inaintea aparitiei acestui virus!”, a mai spus Raed Arafat.