Raed Arafat, anunţ despre data la care vom ieşi din case. „Trebuie să învăţăm să trăim cu virusul”

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a vorbit despre o eventuală dată la care restricțiile implementate până în acest moment de mai multe ordonanţe militare ar putea fi reduse.

09 apr. 2020, 04:31
Raed Arafat, anunţ despre data la care vom ieşi din case. „Trebuie să învăţăm să trăim cu virusul”

Raed Arafat susţine că România nu a ajuns încă în vârful epidemiei de coronavirus.

PANDEMIE CORONAVIRUS. Raed Arafat: „Să nu stăm liniştiţi”

„La acest moment încă avem cazuri care apar și suntem în creștere. Nu suntem în situația Italiei, Franței, a Statelor Unite. Nu știu dacă vom ajunge în situația lor, e posibil să da, e posibil să nu. Poate vom avea un platou, apoi începem să scădem. Vom putea spune mai multe după perioada Paștelui sau la finalul lui aprilie. La acest moment, dacă ne relaxăm prea devreme, riscăm să explodeze situația și să nu o putem controla. Dacă așteptăm, vom putea lua decizii pe baza rezultatelor”, a declarat Raed Arafat.

CORONAVIRUS. Raed Arafat, anunţ de ultimă oră. Ce se va întâmpla cu spitalele începând de miercuri

„Trebuie să învățăm să trăim cu acest virus. Nu putem rămâne izolați pe viață. Până apare un vaccin, am putea să învățăm să trăim cu el, dar să respecăm niște reguli în societate. După perioada sărbătorilor vom face o evaluare, și nu o fac doar eu, va fi pe mai multe aspecte. Vom vedea dacă ne permitem să relaxăm lucrurile”, a mai spus Raed Arafat.